4.4.2015

Itselle uutta vaatetta töihin

Facebookin Saumanvara-ryhmässä alkoi ilmestymään tässä maaliskuun aikana yksi, jos toinenkin mekko tehtynä Ottobren Sporty Shape-kaavalla. Lehden kuvassa mekko ei ole omasta mielestäni kovinkaan onnistunut (tai kangasvalinta olisi voinut olla parempi), enkä olisi voinut kuvitellakkaan tekeväni sitä mekkoa. Mutta nähtyäni ensimmäisen kuvan kaavalla tehdystä mekosta, tiesin tekeväni tällä kaavalla jossain vaiheessa mekon. Kaava on siis tämän vuoden ensimmäiestä naisten Ottobresta ja on omasta mielestäni jotenkin.

Ensimmäinen ongelma oli kuitenkin, että mistä kankaista mekon tekisin. Mekko muodostuu siten, että keskellä on leveämpi pala kuviollista (tai voi toki olla yksiväristäkin) ja sivuilla on kaarevat palat toista kangasta. Kuviolliseksi kankaaksi valitsin Paapiin vaaleanpunapohjaisen Sammalpolun, jota löytyy useampi metri kotoota, kun aikanaan tilasin sitä 5 m pätkän. Sammalpolkuun yhdistin Noshin petroolin väristä farkkujerseytä. Pääntiellä ja kädenteillä on kätetty framilonia. Ohjeessa on myös laitettu vetoketju, mutta itse en laittanu, koska kankaani olivat molemmat joustavia. Olin maaliskuun viimisellä viikolla töissä messuilla ja mekko pääsikin mukaan töihin kanssani. Joten onnistunut tekele kaikin puolin. Ensi kerralla tosin täytyy tehdä kokoa pienempänä, jos haluaa, että on aivan tyköistuva, nyt on väljyttä vyötäröllä aavistuken.
Helsingin Messukeskuksessa sen verra monena keväänä olleena, tiedän palelevani useimmiten siellä, joten ihan pelkällä mekolla ei voi todellakaan lähteä töihin. Eli jotain pidempääkin hiha tarvitaan. Tein jo aikaisemmin Ottobren kaavalla Melangé Knit kaavalla neuloksesta jakun itselleni ja totesin kaavan oikein passeliksi. Kankaaksi tällä kertaa valitsin Käpyseltä Kankaiden yöstä tilatun Nuoska Specialin. Pilkkuja, paaaaaljon mustia pilkkuja, meleerattua harmaata ja pinkkiä <3 Eli jostocollegen sisäpuoli on harjattua ja pinkkiä, kuviopuoli meleerattu harmaa ja siinä on pilkkuja

Tässä näkyy miten kuvio menee koko kankaan leveydellä,
kuva lainattu Käpysen sivuilta
Kaavana tässä siis on Ottobren (2/15) Melangé Knit neuletakki. Omassa versiossa ei ole mitään muuta muutosta tehty kuin lisätty pienet taskut. Taskut olisivat voineet olla ihan aavistuksen syvemmät niin niissä olisi puhelin pysyny paremmin, mutta toimii se näinkin. Ja ei muuten tullut kylmä tämän takin kanssa. Voipi olla, että tätä kangasta joutuu tilaamaan lisääkin, sillä siskoni melkein jo omi ko. takin itselleen messujen aikana.Kankaiden yötä vietettiin taas maaliskuun puolivälissä ja muutama kangas Käpyseltä tarttui mukaan tämän joustocollegen lisäksi. Ihana Ninjaprinsessa, jota en ensin meinannut edes tilata, salama joustocollege, herrasmiehet joustocollege, grafiitti-jersey ja kallopallo-jersey.

2 kommenttia:

  1. Tuota mekkoa tekisi mieli itsekin testata, on kyllä kivan mallinen :) Tuosta neuletakista tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  2. ihanat <3 niin mekko kuin takkikin <3

    VastaaPoista