23.5.2015

Kesävaatteiden aloitus

Käytössä oleva saumuri ei ilmeisesti tykännyt mun ompelujumista, raukkaparka loukkaantui, kun oli kuukauden käyttämättä. Tai siltä ainakin tuntuu, kun oon tapellut tuon saumurin langoitusten kanssa enemmän ja vähemmän viime aikoina. Sain kyllä tehty itselleni sen Puutarhapiilo-tunikan, mutta ei siinäkään ihan täydellinen tikki ollut, mutta sai sillä hetkellä kelvata. Olin suunnitellut jo pidemmän aikaan kesämekon tekoa A:lle ja toki tuo pikku-E tarvitsee myös muutamia kesävaatteita. Meillä tosin on se hyvä puoli, että ne vaatteet, mitkä on olleet A:lla sopivia ekana kesänä (eli 10-12 kk ikäsenä), niin on nyt sopivia Pikku-E:lle, joka on nyt siis 1v6kk. Että näin ne lapset vaan on niin erikokoisia. 


Tähän valitsemaani kesämekkoon tulee rullapäärmettä ja sen sainkin toimimaan oikein loistavasti, mutta, kun olin rullapäärmeellä laittaut hihat, niin sen jälkeen tikki oli koko ajan aivan liian löysää, säädin tikkiä joka suuntaan, langoitin uudestaan, vaihdoin neulat, langoitin vielä pari kertaa. Lopulta sain kuitenkin ommeltua mekon jollain tapaa kasaan ja oli enää viimeistelyä vaille valmis, mutta homma jäi sillä kertaa kesken. Olin ensin ajatellut laittaa vain taitteen helmaan, mutta jotenkin hihojen rullapäärmäys kaipasi myös helmaan sen rullapäärmeen, mutta saumurin tikki oli löysää, edelleen, kun viikon tauon jälkeen vihdoin pääsin taas ompelemaan. Vaihdoin vielä kerran langat, öljysin kaikki mahdolliset välit ennen lankojen laittoa ja sain kuin sainkin tikin taas toimimaan ainakin rullapäärmeessä. 

Tällä hetkellä koneessa on rullapäärmeen asetukset, koska tarkoituksena on tehdä tuosta samasta kankaasta samalla kaavalla vielä toinenkin mekkonen, joten toivotaan, että pääsisin jatkamaan vielä mahdollisimman nopeasti, jotta tuo saumuri ei tykkäisi kyttyrää. Selkeästi se ei ole tykännyt mun jumeista tässä kevään aikana :D Kaavana tuossa mekossa on käytetty Ottobresta löytyvää Seesaw T-paitaa 3.2011-lehdestä. Pidensin helmaa ja käytin siihen apuna toista Ottobren kaavaa FreeStar, tuo FreeStar löytyy lehdestä 1.2015. Kokona on siis 122 (tää on oikeesti todella kapea malli, ainakin meidän tytölle). Mutta lopputulos on kyllä oikein kivan näköinen ja myös tyttö tykkäsi kovasti kesämekostaan. Ei kerrota hänelle, että kaivoin myös aamulla muutaman jo pieneksi jääneen mekon pois sieltä. Kangas tähän mekkoon on Käpyseltä, tätä kyseistä Ninjaprinsessaa en ensin meinannut edes ostaa, mutta Norppa Herra käski ostaa ja onneks sillä kertaa kuuntelinkin miestäni. Punainen resori on Majapuulta.

Toiseen mekkoon sain mahdutettua
tämmöisen isomma Ninjan

1 kommentti: