15.2.2015

Hihattomia ja mekkoja

Täällä puolella onkin ollut vähän hiljaisempaa. Oon kyllä kovasti yrittänyt ommella yhtä mekkoa. Mutta ei oo tullut toimivaa.

Meillä alkoi taas lastenvaatekurssi työväenopistolla. Tein siellä ihan ensimmäiseksi hihattoman perheen pikkumiehelle. Kankaaksi valikoitui jo aikaisemminkin blogissa vilahtanut computer-joustocollege Majapuulta. Miehelle tein tästä siis paidan jo aikasemmin ja nyt olen koittanut tuhota loppukangasta. Kaavan pohjana on käytetty Ottobren hihatonta bodya, josta jätin haaraosan pois. Koko on 86 ja tää on kyllä aika passeli koko. Tarkoitus oli tehdä kesäpaitoja junnulle, mutta tää on kyllä sen verran paksua kangasta, niin ei tää ehkä ihan kuumimmilla keleillä mene kuitenkaan. Mut ainakin hyvä alupaita näin kylmemmillä keleilläkin.


Norppa Herra vietti syntymäpäiviään helmikuun alkupuolella. Olin kyllä ostanutkin pienen lahjan isännälle, mutta jotain kuitenkin halusin tehdä itsekin. Herralla on ollut toiveena saada hihattomia paitoja, joten niitä lähdettin myös tekemään. Kaavaa tosin täytyy muokata vielä jonkin verran, mutta kelpaa tämäkin käyttöön onneksi. Kankaiksi hihattomia varten Norppa Herra oli itse valinnut sekä oranssin joustocollegen Käpyseltä, että kelta-valkoraidallisen trikoon Selialta. Itse en osannut valita, kummasta lähdetään tekemään, joten A sai sitten valita ja raita valikoitui ensimmäiseksi kankaaksi. Tässä Herran hihattomassa on kaavana käytetty Ottobren Dirt t-paitaa (1/2015), jätin vain hihat laittamatta. Joskus jotain hyötyä siitä, että mies on pienikokoinen, niin kelpaa koon puolesta myös lasten kaavat :D
Näin tämän tyylisen tunikan kaavat jo jonkin aikaa sitten jossain lasten ottobreessä. Lainasin myös kaverilta muutaman naisten OB:n ja sieltä viime vuoden viimeisimmästä (5/2014) naisten lehdestä löytyi myös naisille vastaavanlaisen tunikan kaavat. Kyseessä on siis New Bohéme. Kaavat olen piirtänyt jo reippaasti ennen joulua ja nyt alkuvuodesta löytyi sopiva kangaskin tähän hommaan, Selian harmaa meleerattu joustocollege. Täytyy tosin piirtää tästä varmaan vielä pienempi koko ja tehdä se vielä tummemasta meleeratusta harmaasta. Mutta voitko kuvitella, tein jotain yksiväristä itselleni! Kyllä luit aivan oikein :D Legginsit on ennen joulua tehdyt Sammalikko-kaavalla samasta 5/14 Ottobresta. En kyllä oikeesti kulje koskaan korkokengillä, mutta nää on pyörinyt meidän makkarin lattialla muutaman päivän ja aattelin nyt laittaa kuvaan nekin, kun menee kivasti vielä värienkin puolesta. Korkkarit on löytyneet Ameriikan matkalta jokunen vuosi sitten.


Saatiin alkuvuodesta kutsu häihin. Tiesin heti, että haluan tehdä itselleni mekon sinne. Hain kasan lehtiä kirjastosa, selasin ja pohtisin. Päädyin yhteen kaavaan ja hain kankaatkin sitä varten. No mekkokin on kyllä kasassa, tosin aavistuksen iso vielä ja pientä istuvuusongelmaa myös. Mutta, kun suurin ongelma on se, että siinä on olo kuin olisin monta kymmentä vuotta vanhempi. Ja se olo välittyy jopa kuvasta, joten se jääköön nyt tänne laittamatta. Tänään sitten sain inspiraation heti aamusta ja odotin innolla Norppa Herran lähtevän töihin, saavani lapset päiväunille ja pääseväni mekon kimppuun. Aloitin piirtämällä kaavat uusiksi, pohjana käytin Ruskamekon kaavaa, mutta muutin hihat lyhyemmiksi ja perhosmalliin ja helmaa levensin jonkin verran. Vanhasta mekosta on siis vain yläosajäljellä. Helma ja hihan suut on huoliteltu rullapäärmeellä ja pääntie kaksoistikkauksella. Ei sen kummempaa. Ajatuksen lisätä tähän asuun vielä irroitetta satiininauha. Jakku illaksi ja muuten voi olla vaikka huivin kanssa. Tän kanssa mulla oli paljon parempi olla, kuin sen 50+-mekon kanssa. Kangas on Ikasyriltä ostettua Oktaavia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti