18.1.2015

Kesävaatetta

Olen alkanut tekemään tässä pikkuhiljaa jo kesävaatetta lapsille, tai no oikeastaan tytölle. Uusimmassa Ottobressä oli muutama kiva mekko. Tilasin tuossa joku aika sitten Pikkupiltistä Sylvi ranskanbulldoggi-kangasta ja muutaman päivän hyllyssä olon jälkeen sain idean kesämekosta. Piirsin ompelulaneilla uusimmasta Ottobrestä (1/15) Peplumin ja maanantaina ompelukurssilla tein siihen vielä muutaman muutoksen. Lyhensin hihan t-paita mittaan ja tein siitä perhoshihan. Lisäksi pidensin helmaa, jolloin se menee mukavasti myös legginsien kanssa. Mielestäni tästä mekosta tuli oikein kiva ja A odottaa jo kesää oikein kovasti, jotta pääsee pukemaan tämän mekon. Mekko on vielä aavistuksen iso, joten valitettavasti hänen on odotettava kesää.


Ranskanbulldoggi kangasta jäi vielä aavistuksen jäljelle, joten tein A:lle vielä legginsit tästä. Kaava on myös uusimmasta OB:sta, mutta en nyt muista mallia. Lehdessä oli parikin leggins-kaavaa ja leikattuani kankaan huomasin, että siinä luki, että on normaalia pyylevämmälle lapsele tarkoitettu. No eiköhän nämäkin hyvät ole kesällä. Kuva on huono, mutta laitetaan parempaa kuvaa, kun saadaan housut sopivan kokoisiksi.


Koska A haluaisi aina pitää mekkoa, niin päätin tehdä hänelle vanhoista farkuistani hameen. Käytin pohjana Peplumin helmapalaa, lisäsin aavistuksen pituutta ja tein taitoin kaavan vielä puoliksi, jolloin leikkasin 8 palaa farkuista. Suurin työ tässä hommassa oli taskujen purkamine. Halusin, että taskujen paikat näkuvät jollain tavalla, joten itse taskut oli purettava pois. Pelkästä farkusta tehtynä, oli raskas ja olisi tippunut myös tytön päältä, joten lisäsin vyötärölle leveän resorin. Toistaiseksi helma on vielä huolittelematta, koska en ole keksinyt, mitä sille tekisin. Toisaalta se on myös hauskannäköinen, kun langat avistuksen repsottavat helmasta. Nyt, kun on myös hame, niin ehkä myös kaapissa olevat paidat tulevat paremmin käyttöön. Kuvassa A esittelemee myös uutta rannekorua, jonka sai tuliasiksi Mammalta ja Pappalta

Viimeisimpänä ompeluna tein A:lle vielä uusimma OB:n Free Stars tunikan koossa 116. Tässä kankaina Pikkupiltin Sylvi-joustocollegea ja hihat Majapuulta ostettua jättitrikoota. Itse en olisi välttämättä valinnut keltaista raitaa, muta A ehdottomasti halusi tämän hihaki, joten tein kerrankin hänen toiveiden mukaan. Keltainen resori on ostettu Eurokankaasta. Ainoa muutos tässä kaavassa on hihan pituus. Alkuperäisessä kaavassa hihat on pitkät, mutta koska tämä on tarkoitus olla kesämekko niin lyhensin hihan noin 3/4-mittaan.2 kommenttia:

  1. Nuo buldogit on kyllä veikeitä!! Ja oi, ihana ajatella, että kesää kohti mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on kyllä oikein veiketä bulldogit :D Ja tosiaan ihanaa ajatella, että kohti kesää mennään.

      Poista