30.6.2015

Leikkihaalari ja maximekko

Pahoittelut jo alkuun, mutta tämä postaus sisältää paljon kuvia. Oltiin kaksin pikku-E:n kanssa kotona ja päätettiin pitää oikein kunnon valokuvaushetki.

Pitäähän tuolle pikkumiehellekin jotain kesävaatetta taikoa. Ennen laneja leikkasin kankaat valmiiksi tähän haalariin kotona, jotta laneilla pystyy sitten keskittymän vain ompeluun. Haalarin kaavat on ottobrestä (3/15), Owl and Foxes nimeltään. Koko on 80, kun tuo meidän pikku-E on aika mini kooltaan. Ja tämäkin on aavistuksen reilu vielä. 74 olis ollut varmasti parempi koko, kun on leveähkö malliltaan. Lahkeet tässä haalarissa on todella pitkät, tai itse ainakin mielsin lahkeet sortsimittaisiksi, mutta kyllä nää meillä ainakin on ihan pitkät lahkeet, lahkeensuuresoreilla onneksi saa nostettu lahjetta myös ylemmäksi.


Haalari itsessään valmistui kokonaisuudessaan laneilla, mutta neppitilaus ei ollut vielä tullut, joten ihan heti ei päässyt käyttöön. Nyt on nepit tulleet ja saatu paikoilleen, joten nyt on saatu haalari käyttöön ja mikäs sen mukavampaa, kun nyt näyttisi hellettäkin pukkaavan. Pikku-E oli myös itse ihan innoissaan tästä haalarista, kun sain nepit paikoilleen, tuli hän heti viereen pyytämään haalaria päälleen. Kuviakin piti ottaa pikkuisesta, mistä lie mallia ottanut. Kangas haalariin on ostettu Riemulista ja keltainen resori Eurokankaasta, nepparit tilasin Karnaluksista, Virosta.


Tykkään käyttää kesällä mekkoja paljon, talvellakin muuten kyllä, mutta en voi sietää sukkahousuja, joten sen takia harvemmin kylmillä ilmoilla käytän mekkoja. Muta koska nyt on kesä, niin pitihän sitä myös mekkonenkin tehdä itselle. Muutama viikko sitten eräässä ompeluryhmässä, totesin etten kyllä tykkää itselläni maximekosta, mutta niin vaan se naisen mieli on muuttuvainen ja hupsista keikkaa, saksien alle ilmeistyi maximekkonen. Kaava on Suuren Käsityön numerosta 5-6 (2015) ja malli numero 1.


Pituutta jouduin lisäämään tähän mekkoon noin 10 cm ehkä vähän enemmänkin, koska kaava loppui hassuun kohtaan ja halusin mekosta kuitenkin ihan pitkän, nilkkoihin asti ylettyvän. Kokona on 36, ja tämäkinon ehkä aavistuksen väljä ylhäältä, tai sitten tuo tekemäni tuplakaula-aukko vaan muuttaa kaavaa sen verran, että tuntuu olevan vähän iso leveydestä. Täytyy varmaan koittaa tehdä ihan pelkkä toppi, ilman mitään kikkailuja ja käyttää siinä kokona 34, jos vaikka pikkuhiljaa olisi oikean kokoinen. Tuo vaaleanpunainen sammalpolkukangas on ostettu Pehemiältä alkuvuodesta, tilasin sitä vähän pidemmän pätkän silloin, ja jonkun pätkän olen siitä myynytkin. Pallotrikoo on tilattu koot.fi:stä ja resorit Majapuulta.
Ohje tuolle mekon pääntielle on otettu täältä. Ihan tässä pääntiessä visio ja toteutus eivät kohdanneet, mutta väliäkös tuolla, kyllä tämä käyttöön silti tulee ainakin kotona. Tosin kyllä mä tää päällä olin jo tänään ruokakaupassakin ja koiran kanssa lenkillä. Norppa Herra ei kyllä tykännyt tästä, mutta kysytäänkö tässä kohtaa miehen mielipidettä, EI!


Tuolla samalla SK:n kaavalla tein tämmöisen kesätopin itselleni. Poikkasin kaavan rintojen alta ja tein siihen pari muutosta ja tein helmasta sopivan mittaisen. Kokona tässä on 38, mutta tämäkin aavistuksen liian iso. Kesämies Kekkonen on ostettu Facebookin kangashamstereista jo viime kesänä ja tein tästä kankaasta jo A:lle t-paidan. Jo viime kesänä piti tehdä itsellekin toppi, mutta se jäi silloin vain suunnitteluasteelle, nyt sentään sain toteutetuksi. Kangas taitaa alkujaan olla Käpysen, resorit on MyllymuksuiltaEi kommentteja:

Lähetä kommentti