20.7.2015

Mekkotehtaan korkkaus ja kesäpeplum

Tein joku aika sitten itselleni ensimmäisen Mekkotehdas Aikuisille-mekon. Kaavana omassa mekossani on Inger, mutta jätin hihat laittamatta. Mekko nyt ei kovin imarteleva ole, eikä ompeluksen tyylinäyte, mutta hellemekona vaikuttaisi olevan oikein mukava. Toivon että muut Mekkotehtaan kaavat olisivat aavistuksen pienempi, koska tällä mahalla ja kasvaneella rintavarustuksella tuo pienimmällä (koko 34) kaavalla tehty mekkonen on löysä. Toki tuo on malliltaankin löysähkö. En jaksanut kuitenkaan pienentää tätä mekkosta, koska kasvavan mahan kanssa ei haittaa, vaikka onkin vähän löysähkö. Vyön kanssa tämä on myös kiva, mutta usein ei voi vyön kanssa käyttää, kun ahdistaa jonkin verran mahan päällä vyö


Pääntie on huoliteltu alavaralla ja hihansuut käännetty framilonilla ja tikattu kaksoisneulalla. Ohjeessa helma on vain kaksi suorakaiteenmuotoista palaa, itse leikkasin palat aavistuken vinoon, jolloin helma on kivasti vino. Sammalpolku on ostettu Majapuulta. Itse kangas ei kyllä taida kuitenkaan olla ihan paras itselleni, väri ehkä on väärä, en tiedä, mutta joku tässä tökkii kyllä.

Samaisesta Sammalpolusta jäi vielä jonkin verran jäljelle ja siitä syntyi tyttärelle kesäinen peplum. Kaava on siis Ottobre 1/15-lehdestä ja hihat olen tehyt perhoshihoiksi, kun mallissa on oikeasti pitkät hihat. Tässä on myös kaavanmukainen helmanpituus, kun aikaisemmin tehdyssä peplumissa on pidempi helma, jolloin, sitä voi käyttää ihan mekkona. Kokona tässä mekossa on 110 ja aika pienillä saumanvaraoilla vielä, koska kangasta ei enää kovin paljon ollut jäljellä.



Sain tässä inspiraation kokeilla tehdä vauvalle bodyn. Alkujaan tämän bodyn piti mennä vauvalahjaksi ystäviemme vauvalle, mutta en saanut bodya valmiiksi, kun menimme katsomaan vauvaa. Ja toisaalta tämä oli myös ihan ensimmäinen body, mitä olen koskaan tehnyt, joten ihan nappisuoritus tämä ei ollut. En halunnut sitten antaa tätä lahjaksi, vaan pidän tämän meillä ja teen uuden bodyn lahjaksi ja sitä paitsi tämä body saattaisi olla jo liian pienikin, kun on sen verran pieni.



Kaavana tässä bodyssa on Ottobren Warmly Wrapped kietaisubodyn kaava, numero muistaakseni oli 6/2013. Metsän sirkus kangas on Ainolasta ja pilkullinen Koot.fi:stä, musta resori on Kankaamosta ja nepit Karnaluksista. Kaavan kokona on 50, mutta vastannee ennemminkin kokoa 56. Oli myös todella vaikeeta löytää ohjeita kietaisubodyn tekoon, Googlailin tovin, jos toisenkin, kun yritin etsiä ohjetta tähän. Toki minulla oli myös kaavan ompeluohje, mutta nuo Ottobren ohjeet ei aina ole ihan itsestään selviä, mutta paikallisen ompeluryhmän avulla tästäkin bodysta selvittiin voittajina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti