15.9.2015

Renkaanjälkiä ja Frozenia

Tilasin Majapuulta miestä ajatellen palan harmaata autonrengas kangasta. Kesällä ilmestyneessä lasten Ottobressa oli joitain kaavoja myös miehille ja päätinkin kokeilla siitä yhtä kaavaa tähän kankaaseen. Kaavassa on hauska juju ja etupuolelta se näyttääkin ihan normaalilta paidalta, mutta takapuolelta paita onkin raglan-paita. Kangas on mielestäni ihanan kevyttä ja kesäpaidaksi tämä olikin oikein loistava valinta. Pohtisin pitkään teenkö pelkästään etu- ja takakappaleen tästä kankaasta ja hihat jostain toisesta vai kaikki samasta vai etukappale ja takahihat tästä ja etuhihat ja takakappale yksivärisestä.

Kaava on siis kesän Ottobrestä (3/2015) miesten t-paita, kokona paidassa on 50. Renkaanjäljet-trikoo on siis Majapuulta ja musta resori Kankaamosta. Kokeilin myös kiinnittää resorin pääntielle tällä kertaa eritavalla ja ohje tähän pääntiehen huolitteluun on Mutturalla-blogista ja ensimmäinen tapa. Itse ainakin tykkäsin tästäkin huolittelutavasta ja sopii mielestäni erinomaisesti juuri tämmöiseen rentoon t-paitaan. Mieskin on tainnut tykätä tästä paidasta tai ainakin sen verran usein se on näkynyt pyykkikorissa, itsekin olen ollut tyytyväinen tähän. Mitään hajua ei ollut tuosta paidan oikeasta koosta, mutta hyvältä on vaikuttanut, ei liian tiukka, mutta ei liian isokaan. Toki verasin kokoa johonkin Norppa Herran vanhana paitaan leveyden puolesta.


Saatuani tämän paidan valmiiksi, vaihdoinkin suoraan langat koneeseen ja aloin ompelemaan Kankaamosta ostetusta Forzen-kankaasta A:lle mekkoa tulevalle laivamatkalle. A:n toive oli, että leveä helma. Tykästyin vuoden ensimmäisessä Ottobressä olleeseen Free Star-kaavaan ja teinkin mekon tämän kaavan pohjalta, Muutoksena tässä on t-paita hihat ja se levennetty helma. Ihan hirveän montaa senttiä en leventänyt, mutta aavistuksen kuitenkin. Tällä kaavallahan olisi voinut periaatteessa tehdä myös hihattomankin, koska siinä nuo holkkihihat jo on, mutta halusin jotain hihaakin näihin tehdä, joten lyhennettiin tämä sitten t-paitahihaksi. 

Kyseinen mekko tosin meinasi jäädä ompelematta heti alkuunsa. Olin ommellut vasta olkasaumat paidasta kiinni ja lähdin leikkaamaan hihoja. Jätin saumurin ihan sellaisenaan virrat päälle odottamaan, koska tarkoituksena oli kuitenkin jatkaa heti hihat leikattuani.Tiedä sitten mikä henkinen ongelma saumurille tuli, mutta senttiäkään se ei enää suostunut ompelemaan. Koitin sammuttaa ja käynnistää koneen useamman kerran, mutta mitään ei tapahdu. Valot koneeseen tulee, mutta ei vaan ompele. Ajattelin, että polkimessa on vikaa ja soitinkin toisen polkimen lainaan Norppa Herran tädiltä, jolla on samanlainen saumuri, mutta eipä ollut tästäkään apua. 

Tämä äiti oli niin lirissä, koska oli luvannut tyttärelle uuden mekon mukaan laivalle ja nyt siitä puuttui niin hihat kuin sivusaumatkin paikoiltaan ja laivalle oltiin lähdössä maanantai iltana ja nyt oltiin jo lauantaissa. Onneksi apu kuitenkin löytyi läheltä ja paikallisen ompeluryhmän kautta kävin ompelemassa puuttuvat saumurisaumat Pikku-Mameli-blogin pitäjän luona ja viimeistelin sitten kotona ompelukoneella. Tyttö oli yhtä hymyä, kun sai mekon päälleensä.

Kangas Kankaamosta, kaava Ottobre 1/15 Free Star aavistuksen muokattuna. Pääntien huolittelu on tässäkin otettu MuttuRalla-blogista, joka on linkattu tuossa ylempänä. Tässä tosin käytin tuota viimeistä vaihtoehtoa. Huolitteluun käytin resorin sijaan palaa tuosta samasta trikoosta kuin mekkokin on. Vielä pieni pala tätä kangasta on jäljellä ja siitä tulee tytölle pipo syksyksi, kunhan vaan saan sen saumurin ensin huollosta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti