30.11.2015

Syksyn aikana valmistuneita tekeleitä

Pitkin syksyä on tehty enemmän ja vähemmän vaatetta. Pistin jo pienen joulupukin pajan pystyyn tässä syksyn aikana, koska todennäköisesti aika ei ihan joulun lähellä tule riittämään ompeluun tai ainakaan lahjaompeluihin. Mutta postataan nämä lahjaompelukset sitten myöhemmin.

A on toivonut jo vaikka kuinka kauan itselleen Frozen-elokuvasta Elsan mekkoa ja nimenomaan jotain roolivaatetta. Kaupan roolivaatteet ovat kaikki ihan hirveitä tekokuituhässäköitä (omasta mielestäni siis), joten ei auttanut kuin äidin tarttua saksiin ja ommella lapselle oma Elsa-mekko. Varsinkin, kun A:n kerhossa oli Halloween-naamiaiset ja lisäksi samalla viikolla oli vielä kaverisynttärit, joihin sai pukeutua myös. Ideaa oli kyllä kypsytelty jo pidemmän aikaan ja ompeluryhmistä katsottu mallia toinen toistaan hienommista Elsa-mekoista. Halusin kuitenkin, että mekko ei olisi ihan selkeä roolivaate, mutta pystyisi kuitenkin käyttämään myös roolivaatteenakin.

Kaava on Ottobresta 6/2014 Wood Mouse koossa 116, 110 olisi ollut parempi, nyt sai ottaa jonkin verran sisälle leveydestä yläosan kohdalla. Kaikki materiaalit tähän mekkoon on Kankaamosta, on kyllä ihan mahtavaa, kun tuosta läheltä löytyy tämmöinen kangaskauppa, josta löytyy hyvä valikoima joustavia kankaita. Helmaan lisäsin pituutta jonkin verran, Valkoinen on siis joustocollegea ja turkoosi velouria. Hihansuut ei ole kaavanmukaiset vaan tein ne vähän pidemmiksi keskeltä. Tuo velour on kyllä ihanan värinen ja sitä jäikin vielä jonkin verran ylimääräistä, joten siitä varmasti jotain tulee vielä tehdyksi.Selkäpuolelle mekkoon on laitettu viitta, joka tulee kiinni nepeillä. Tämä oli se suurin ratkaistava ongelma, että millä tavalla kiinnitän tuon viitan, jotta ei ole koko aikaa kiinni. Tähtitylli on siis ommeltu kiinni puuvillanauhaan ja ompelin sekä viittaan, että itse mekkoon sitten käsin läpinäkyvät nepit. Lisäksi etupuolelle ompelin kaarrokesaumaan paljettinauhaa. Ainakin mieluisa vaate tämä on ollut lapselle. Pahoittelut huonolaatuisesta kuvasta, mutta nyt ei löytynyt parempaa.Tein itselleni myös kaksi imetyshupparia. Molemmissa on sama idea, eli imetys tapahtuu taskujen kautta. Idean näihin huppareihin olen bongannut meidän paikallisesta ompeluryhmästä, mutta alkuperäinen idea on täältä ilmeisestikin. Ensimmäisenä valkmistunut harmaa huppari on tehty Kankaamon harjatusta collegesta. Ei jousta oikeastaan ollenkaan, mutta oikein mukavan tuntuinen kangas silti. Turkoosi trikoo on Miimun Kankaan kilolaarista. Jotain juttua huppari kaipasi kuitenkin etuosaan, joten silityskalvosta on leikattu kompassi ja siihen koordinaatit. Jokainen voi sitten itse googeloida, mihin koordinaatit vie ja miksi ko. koordinaatit on valittu paitaan ;) Kaavana siis Ehta ja tässä kokona L


Toinen samanlainen huppari valmistui Ainolasta ostetuista Pyryharakoista, joka on joustocollegea, Trikoona tässä on puna-valkoinen pallotrikoo, joka on joko Tyyne-Esteriltä tai Koot.fi-kaupasta. Kaavana tässäkin on Ehta ja kokona S (koot.fi), ensimmäisessä huppu toisessa kietaisukaulus, joka tehty tuon hupun kaavan pohjalta. Kunnollista sovituskuvaa ei nyt näistä kummastakaan saa, katsotaan, josko muutaman viikon päästä saataisiiin parempaa kuvaa lisättyä, kun maha poistuu tieltä :D. Parastahan näissä huppareissa on, että ne eivät näytä ollenkaan imetysvaatteilta, vaikka tuo imetys niissä onnistuukin. Tai no onnistuuko, se jää nähtäväksi.Pikku-E:n syntymäpäiviä juhlittiin marraskuun alkupuolella, joskin oikea synttäripäivä on vasta loppukuusta, mutta, koska raskaus on sen verta lopussa, en viitsinyt ottaa riskiä, etten jaksaisi enää juhlia järjestää. A:lla oli lisäksi marraskuussa myös kerhon valokuvaus, joten ajattelin tehdä yhden uuden mekon, jolla saa sitten hoitaa molemmat.

Pidemmän aikaan on jo odottanut tämä kangas käyttöä ja nyt löysin mielestäni kivan kaavan ja tarkoituksen kankaaseen. Kaavana tässä on Owl Princess (OB 1/2014), kangas on Ystävä Yhdessä-trikoo, jonka ostin paikallisen ompeluryhmän kautta. Kaavassa on todella pitkät hihat ja lyhensinkin niitä aika paljon, toki halusin mekkoon myös 3/4-hihat, jotta kangas riittäisi pidempään mekkoon- Kaavahan on siis tunika-mittainen, mutta itse pidensin sen mekoksi. Kokona tässä on 110, olin
piirtänyt, myös pituuden 128-kokoon, mutta edelleen oli mielestäni liian lyhyt ja kuvio olisi helmasta leikkaantunut hölmöstä kohdasta, niin pidensin vielä kymminisen senttiä mekkoa. Pääntie on kantattu samalla trikoolla. Mielestäni tästä tuli oikein kiva mekko ja A ainakin on tykännyt mekosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti