29.1.2016

Joululahjapaja

Uskaltauduin tänä vuonna tekemään myös pehmeitä paketteja pukinkonttiin. Idea lähti oikeastaan yhdestä jerseyhaalarista. A:n serkkutytölle pyydettiin lainaan A:lle tekemääni haalaria, kun se käy hänelle pieneksi, ajattelin kuitenkin, että teen serkkutytölle ihan oman haalarin. Sopivaa kangasta ei löytynyt omista varastoista, joten selailemaan nettikauppojen tarjontaa ja Metsolasta löytyikin sopiva Timantti-jersey, samassa tilauksessa tuli myös musta-valkoista Feather-trikoota, josta onkin riittänyt useampaan vaatteeseen.

Jerseyhaalari on kesän Ottobre-numerosta (3/2015) Passerine-haalari, aikaisempi postaus samalla kaavalla tehdystä mekosta löytyy täältä

Meidän kummitytölle tein kaksiosaisen lahjan. Yläosa on Wild Cat-hupputunika ja alaosa Caterpillar-legginsit. Molemmat ovat kokoa 74 ja löytyvät samasta lehdestä, eli Ottobre 1/2015. Tunika on tehty joustocollegesta ja kangas on tilattu Pehemiältä, se on Leena Rengon suunnittelema Linnunlento. Mintun värinen resori on Jyväskylän Kangaskaupasta ja roosan värinen pitsivetoketju Riemulista. Tähän malliin kaipasin pitsivetoketjua ja olisin halunnut mintun värisenä, mutta mistään en löytänyt sen väristä pitsiketjua mistään, joten piti tyytyä roosan väriseen, kiva tämäkin on kyllä. Legginsien Feather-trikoo on Metsolasta.

Loput mekot ovatkin sitten samalla kaava tehtyjä. Tästä kaavasta tuli ehdottomasti mun lempikaava. Kaava on Owl Princess ja löytyy Ottobreen numerosta 1 /2014. Tällä kaavalla tein Neiti A:lle pikkuveljen syntymäpäiväjuhliin mekon ja nyt on tehty tällä kaavalla mekkoja jo ainakin 5. 

Norppa Herran siskontytölle käärittiin pakettiin tämmöinen  vaaleanpunainen ihanuus. Kangas on Majapuun Sweet Dandelions, kokona tässä on 104, hihoja lyhensin aavistuksen kaavasta, pituutta lisäsin helmaan, muuten kaavan mukaan tehty. Pääntien kanttaus samalla trikoolla kuin muukin kangas.


Linnea neuloo-kangas on PaaPii:n kankaita, mutta tilattu Pehemiältä, tässä myös kokona 104 ja hihoja lyhennetty ja helmaa pidennetty, muuten kaavan mukaan. Lahjansaajan lempiväri on lila ja ilmeisen pidetty mekko on ollut, tämmöinen löytyi siis kummityttömme isosiskon paketista.


Norppa Herran toinen siskontyttö sai myös Majapuun kankaista tehdyn mekkosen. Kangas on Bears ja aivan uskomattoman pehmeetä luomutrikoota. Kokona tässä 92 ja samat muutokset kuin muissakin mekoissa.


Vuoden 2015 viimeisimmässä Ottobressä oli kaavoja yöpukuihin. Jostain syystä Neiti A on aina tykännyt yöhaalareista, mutta harvemmin haalareita löytyy enää koossa 116. Ajattelinkin, heti lehden ilmestyttyä, että tästä tulee ainakin tehdyksi yöhaalari Neiti A:lle. Kangaskin löytyi omasta takaa, kun aikanaan tilasin Majapuulta tätä oranssia Keppihevosta. Kaavana on Sandman, Ottobre 6/2015 ja kokona 116. Harvemmin tulee luettu enää ompeluohjeita, varsinkaan Ottobren, tällä kertaa luin kuitenkin ja voi, että olikin hankalasti tehty nappilista. Tein tätä haalari vuoden viimisimmillä laneilla ja sitä pohdittiinkin sitten useamman naisen voimin, ennen kuin saatiin tehdyksi. Lopputulos on kuitenkin kiva, kangas oikein mukavan pehmeää ja käyttäjäkin tyytyväinen tähän haalariin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti