26.4.2016

Synttäriompeluksia

Sekä Norppa Herra, että veljeni täyttää pyöreitä helmikuun aikana, joten pieniä lahjaompeluita piti tehdä. Norppa Herralle tein lahjaksi pitkähihaisen paidan, kaava ei ollut ihan paras, eikä muutenkaan mennyt niin kuin Strömsössä. Tilasin Käpyseltä jokin aika sitten raporttikankaan, jossa on kolme kuvaa, Jokaiselle jotakin. Mies valikoi itse Elämä on seikkailua-raportin ja tästä lähdettiin liikkeelle.
Ensimmäinen virhe oli valita kaava lasten lehdestä. Pääntie on tässä todella pieni, miestä ei kuulemma haittaa, mutta omaa silmää vähän häiritsee. Toiseksi, kaavoja kankaalle asetellessa on käynyt joku aivopieru ja kuva onkin nyt ihan keskellä paitaa myös korkeussuunnassa eli mitä pöljimmässä kohdassa. Kaava itsessään on aika kiva, Tiger Spotting (ob 4/15), mutta pitänee aavistuksen leventää ja pääntietä avartaa, mikäli miehelle vielä tällä kaavalla tekee. Tässä on kivana yksityiskohtana etukappaleella olevat jatkepalat, joissa pystyy leikittelemään eri väreillä esimerkiksi. Tai sitten olla tylsä ja käyttää samoja värejä kuin muussakin paidassa. Kaikki kankaat Käpyseltä. Hihat ja selkäpuoli graffitin harmaata trikoota ja resori meleerattu tumman harmaa.
Veljelle kaavan löytäminen olikin haasteellisempaa. Hän on pitkä, hoikka/normaalivartaloinen ja kai aika lihaksikaskin. Olipas muuten vaikea kuvailla omaa veljeään. Tein viime kesänä Norppa Herralle paidan Ottobresta 3/15 ja tykästyin kaavaan, joten lähdin tästä liikenteeseen. Koon valinta oli seuraava ongelma, eikä Mammastakaan ollut apua. Kooksi valitsin lopulta 54, mutta helmaan lisäsin pituutta noin kymmenen senttiä.

Kankaat tähänkin paitaan on Käpyseltä. Etukappaleen kuva on Jokaiselle jotain-raportin Forma Instrumenti eli samasta raportista kuin Norppa Herrankin paidan kuva. Toisen takahihan kangas on Majapuun Renkaanjälkiä. Tähän paitaan tuo kuva tuli jo huomattavasti paremmalle kohdalle. Toivottavasti saajakin tykkää.
Viimeinen lahjaompelus on veljenpojan yksivuotislahja. Toiveissa oli yöpuku koossa 92, joten tämmöinen lähti tekeille. Kaava on Lullaby Bird (ob 6/14). Ihan kaavan mukaan ei menty tälläkään kertaan, vaan lisäsin eteen vetoketjun sekä resorista tehdyn suojapalan (johon löysin ohjeen täältä). Lahkeet ja hihat on tehty kanttien sijaan vähän pidemmillä resoreilla. Lisäksi kokeilin tikata pääntien resorin pelkällä jousto-ompeleella kaksoisneulan sijaan. Saatanpa jatkossakin kokeilla tätä tapaa.
Tämä ihana Ärri murri-luomujersey on myös Käpyseltä. Turussa oli maaliskuun loppupuolella käsityömessut ja Käpysellä oli siellä osasto. Tämä sopii oikein hyvin tähän pienen miehen yöpukuun. Resorit ja vetoketju on ompeluystävän jemmoista, kun omista varastoista ei löytynyt sopivia sävyjä. Onni on siis ihan ompeluystävät <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti