1.7.2016

Kesälanien satoa ja värihaasteeseen vastaamista

Vietimme hieman ennen kesäkuun puoliväliä ompeluryhämme laneja. Tämä tuli aika hyvään saumaan, kun seuraavalla viikolla on kummityttöni syntymäpäivät. Lisäksi omat lapset tarvitsevat muutamia kesävaatteita. Tälkä kertaa kerkesin valmistella ommeltavaa jo pitkin viikkoa (kiitos isännän kesäloman ja muutaman huonomman päivän sään). Olin leikannut valmiiksi 7 vaatetta, joista kerkesin ommella kaikki yhtä lukuunottamatta. Ja valmiiksi leikattujen lisäksi tein vielä yhden "ylimääräisen". 

Kummitytön toiveena oli mekko Frozen-kankaasta. Kaavaksi valitsin 3/16 Ottobresta Paperplane mekon, kangasta ei kuitenkaan riittänyt helmaan asti, joten tein yläosasta paidan ja lisäsin helmaan pätkän resoria. Toiveena oli myös viitta, mutta jouduin luopumaan tästä, koska ompelukoneeni on huollossa. Tein myös hameen tähän lisäksi, johon käytin kaavana paperplanen helmaa pidennettynä. Vyötärölle laitoin samaa resoria kuin paidassakin on. Frozen-trikoo on Kankaamosta, resori Jyväskylän kangaskaupasta ja sininen trikoo Miimun kankaasta. Tästä setistä löytynee myös oikeita sävyjä Hommahuoneen värihaasteeseen. 


Lisäksi kummitytön pakettiin kääräistiin jo aiemmin tehty mekkonen. Minions-digitrikoo on Kankaamosta myös ja samaa sävyä olevat raidat samaisesta kaupasta. Tässä kaavana on BlaBla-raglan paita. Hihat on vaihdettu lyhyisiin hihoihin ja helmaan rypytetty kaitale.


 Tällä kertaa olin valinnut kankaat siten, että sain omeltua mahdollisimman paljon samoilla langoilla. Pikku-E sai t-paidan Majapuulta ostetusta Andrea Laurenin Bat Mask-trikoosta. Kaava on viime kesän Ottobresta, Be Positive-kaava. Kokona on 92 ja tämäkin aika väljä meidän  kuikelolle. Pääntie tässä on kuitenkin omaan makuun liian pieni, joten täytyy suurentaa sitä vielä, jotta pieni mies saa itse puettu päälle. Tässä kaavassa on kivana jujuna, hihat. Edestä hiha on istutettu, mutta takaata hiha on raglan. Vastaava kaava on myös miehille samassa lehdessä. Siniseen taittava minttu on menee myös Hommahuoneen värihaasteeseen.
NeitiA:lle olin leikannut kaksi hihatonta mekkoa. Ensimmäiseksi tein koko kevään hillotusta kissakankaasta mekon. Kangas on tilattu Saksasta, Stoffonkelista. Kuosi on suomalaisen Mutturallan suunnittelema ja sinä on toisessa reunassa reilu 30 cm korkea kissa melonin pala kädessä ja lopussa kankaassa on kissan pää pienempänä  ja meloneja. Kangas oli lopulta hyvin haasteellinen, koska iso kissa oli sen verran iso, ettei sopinut pieneen vaatteeseen. Ja isossa vaatteessa taas raportin leveys tuli vastaan. Mutta kuosi on ihana ja käytetty kummassakin värissä jo melkein loppuun.
Kaavan pohjana tässä on Wild Day-toppi, joka löytyy 3/16 Ottobresta, helma on otettu peplumin kaavasta, joka löytyy Ottobredta 1/15. Hupaisaa näissä kaavoissa on se, että toppi on piirretty koossa 116 ja helma on kokoa 104 ja sitäkin vielä aavistuksen kavensin, jotta istui paremmin paidan helmaan eikä tarvinnut rypyttää. Kissat siis Stoffonkkelista ja raitakangas Majapuulta, resorinpätkät sain laneilla ompelukaverilta ja ne on Kangaskapinan.


VauvaV sai laneilta valmiiksi kolme vaatetta. Majapuulta tilattu kesäkangas on Elvelyckanin Inkkaripandaa, jossa on hennon vaalean punainen pohja. Funny Fringes-tunikan kaava on piirretty uusimmasta Ottobresta (3/16), koot oli siinä 80 alkaen, mutta pienensin sen kokoon 74. Sinapin värinen resori on myös Majapuulta ja menee oikein hyvin tähän kankaaseen. Inkkarikankaasta tein myös legginsit. Tämän kaava olikin jo mulla valmiina, kun olin tehnyt tällä kaavalla legginsit kummitytölle joululahjaksi. Kaava on siis Caterpillar ja löytyy Ottobrestä 1/15.Viimeisenä ompeluksena tein VauvaV:lle hihattoman hupputunikan koossa 74, myöskin samalla kaavalla olin tehnyt kummitytön joululahjan. Ainoa muutos oli, että tällä kertaa en laittanut vetoketjua vaan nepparit etusaumaan. Kangas on PaaPiin ihanaa mintun väristä Myyry rokkaa kangasta. Kangas on ostettu maaliskuussa jo, kun Turussa oli käsityömessut. Myös tämä menee väriltään HommaHuoneen värihaasteeseen. Hommahuoneen blogissa olevassa värikartassa taitaisi lähinnä oleva väri olla aquamarine. Tähän ompelukseen resorit on myös ompelukaverilta saatuja.Turkoosi ja siitä johdetut sävyt ovat nykyään oikein mieleisiä värejä. Sininen on ollut jostain syystä inhokkivärini oikeastaan aina, mutta nyt lasten myös olen siitäkin oppinut pitämään. Ja nimenomaan turkoosi ja petrooli on niitä sinisen sävyjä, joita mielelläni sinisestöä käytän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti