1.7.2016

Kesähousut ja toppikaava


Kävin joku aika sitten Eurokankaassa. Käyn todella harvoin edes Turun keskustassa, joten siksikin tulee myös aika harvoin käytyä Eurokankaassa. Kävin penkomassa palalaareja ja mukaan tarttuikin kaksi palaa. Kumpikin jonkinnäköistä viskoositrikoota oletettavasti. Toisen kankaan näin heti kesähousuina ja mittailinkin riittääkö pala itselle housuiksi. Tällä kertaa kaavakin oli mietitty valmiiksi asti. Toisesta kankaasta tulee jonkinnäköinen liehukepaita.

Pidin kesäkuun alussa Me&I-kutsut, jossa ihastuin näihin Magic Fluid Pantseihin. Värikin oli oikeastaan aika hauska. En kuitenkaan raaskinut kyseisiä housuja ostaa ja muistinkin, että viime vuotisessa yhdessä Ottobressä oli vähän tämän tyylinen kaava. Kaava löytyy 3/15 lehdestä, eli on lastennumero. Näissä Sloppy Fit housuissa on kokoja 170 asti ja pienin koko on muistaakseni 128. Samassa lehdessä on myös Passerine-haalari, jonka housuosa on samanlainen kaava. Eli näitä housuja pystyy periaatteessa tekemään koosta 92 alkaen. Kangas näihin on siis Eurokankaan palalaarista.Olen jo jonkin aikaa koittanut etsiä hyvää toppikaavaa. Selkäpuoli on useimmiten ollut hyvä, mutta edestä topit eivät ole istuneet. Tällä kertaa päätin pirtää kaavan itse. Teippasin kahden topin ja yhden paidan kaavat lattialle ja kaavapaperia päälle. Otin suuntaa siis näistä kaavoista, mutta piirsin itselle sopivammaksi. Selkäpuolella sama homma. 


Maksimekko oli alkuperäinen suunnitelma, mutta tein koeversion topiksi. Kangas on  aikanaan Pehemiältä, mutta ostin tätä vähän reilummin. Tästä vaaleanpunaisesta Sammalpolusta on tehty aikaisemmin pari mekkoa jo. Haluain tehdä topista semmoisen, että sillä pystyy hoitamaan imetyksen helposti, mutta ei näyttäisi kuitenkaan suoraan imetysvaatteelta. Idea on paikallisen ompeluryhmäläisen ja kiva idea onkin. Etuosa on siis kietaisumallinen ja kappaleet on yhdessä vain sivusaumoista, joten ruokinnan voi hoitaa näppärästi joko ylä- tai alakautta. Vähän vielä pitää muokata kaavaa, mutta hyvä alku tämä jo on. Kuvaajana kaikissa kuvissa on toiminut NeitiA.

1 kommentti:

  1. Ihanan rentoja vaatteita. Imetystopissa näyttää tuo kietaisusauma pysyvän kyllä tosi hyvin paikoillaan, eikä lerpata.

    VastaaPoista