23.8.2016

Murrettuja sävyjä syysmekossa

Meillä mahtuu elokuuhunkin vielä parit synttärit, joista toiset on Neiti A:n omat. Sitä ennen juhlittiin vielä yhden serkutytön synttäreitä, joihin halusin tehdä jonkin vaatteen lahjaksi. Tällä kertaa ideaa tosin sai hakea pidemmän kaavan mukaan. Ei meinaan ollut minkään näköistä ideaa, ei kankaasta ei kaavasta ei mistään. Piti selailla kuvakansioita facebookin ompeluryhmissä ja kaivella kangaskaappia ja vielä käydä läpi kaavojakin. Ainoa idea joka tuli oli, että pitkähihainen ja jotain tulevaan syksyyn.

Ensin syttyi lamppu kankaasta, Ainolan Sydänystävät joustofrotee luumun värisenä. Sen jälkeen kaavakin löytyi, Jujunan taskumekko. Malli on aavistuksen löysähkö, joten valitsin kooksi 104, jotta ei olisi liian leveä. Käyttäjäkin tosin pieni (ainakin meidän neitiin verrattuna) ja joustofrotee ei samalla tavalla jousta kuin trikoo. Muokkasin kaavaa sen verran, että etukappaleen alaosa on kahdesta osasta, eli taskupussit on siinä erilliset, kaavassahan ne on laitettu jo mukaan, että leikataan samasta kappaleesta kaikki. Kangas meinasi loppua, joten siksi tämmöinen ratkaisu. Tällä tavalla tehden tosin saisi myös vähän jotain jujua kaavaan, jos taskupussit tekisi erivärisestä kankaasta, kuten tässä Nuunelin ohjeessa on tehty. Omille tytöillekin pitäisi myös tehdä myös tällä kaavalla mekot, samoin timanttikaavalla. Taskut on siis piilotettu etukappaleelle, tässä sain kuvion jatkumaan kivasta saumasta huolimatta.


Kangas on aivan ihanaa joustofroteeta, josta on tehty meidän VauvaV:lle ristiäisiin meko aikanaa. Jäljelle jäi vain pieni paloja, joten kovin isoa vaatetta tästä ihanasta luumun värisestä kankaasta ei enää tule. Mielestäni tämä luumu käy myös Hommahuoneen värihaasteeseen, jossa on kuukauden värinä ovat murretut värit. En ollut ihan varma, ensin mitä kaikkea näihin murrettuihin väreihin kuuluu. Ensimmäisenä väreistä tuli mieleen khaki ja olivi, mutta luettuani Hommahuoneen jutun, tuli niitä värejä paljon enemmänkin. Hommahuoneen sivuilla olevassa värikartassa, tämän kankaan pohjaväri taitaa olla Rich Rose. Aika maanläheisiä värejä nämä murretut värit ovat, eli pitkälti semmosia värejä, joista itse pidän. Lilan eri sävyt ovat tulleet omaan värimaailmaan vasta lasten myötä. En niistä ennen pitänyt, mutta Neiti A:lle sopivat nämä värit., joten olen niistäkin värejä ottanut kangasvalikoimaani.

1 kommentti: