23.8.2016

Frozen-mekko juhlasankarille

Neiti A täyttää viisi vuotta pian ja lauantaina olisi tarkoitus juhlia neitiä. Jo keväällä olin päättänyt tekeväni hänelle mekon viimeistään synttäreille ja kaavakin ilmestyi sopivasti kesän Ottobre-lehdessä. Kaavat sain heti piirretyksi, kangas löytyi kaapista ja on oman äitini jemmoista eksynyt meille. Suunnitelma tälle kankaalle oli kyllä ihan muu, mutta ajattelin kuitenkin tämän juhlamekon tästä tehdä ainakin. Todennäköisesti tämä riittää myös alkuperäiseen suunnitelmaani, johon voidaan palata joskus myöhemmin. 

Kangas on ohutta puuvilla, ihan pienen pieni jousto pystysuunnassa. Tyttärelle tästä tuli mieleen tietenkin Frozenin Elsa, joten siksi hän tämän on varmasti valinnut. Myös vuorikangas on äitini jemmoista, Eurokankaan Venezia-vuorikangasta. Tästä vuorikankasta on todennäköisesti tehty oma valmistujaismekkoni 9 vuotta sitten, jonka minun äitini ompeli minulle. Tylli on haettu Jättiräristä. 


Mekon oli tarkoitus valmistua jo kesän ensimmäisille syntymäpäiville kesäkuussa, mutta ompelukoneen hajottua, en tätä saanut tehdyksi. Pääsin aloittamaan mekon teon vasta nyt loppukesästä. Toisaalta mukava saada omiin juhliin ihan uusikin mekko.
Kaava tähän Kolibri-mekkoon löytyy siis Ottobren numerosta 3/16, tämä on tehty koossa 116 ja kaava vastaa mielestäni hyvin kokoaan, kun Neiti A oli pari viikkoa sitten neuvolassa mitatessa 113,5 cm pitkä. Mekkoa on tehty pitkään ja hartaasti muutaman viime viikon ajan ja nyt sen valmistuttua voin huokaista helpotuksesta ja keskittyä tarjottaviin. Piilovetoketjua en saanut kiinnitettyä ihan täydellisesti, mutta kelpaa minulle näinkin. En ole aikaisemmin ommellut vuoritettua mekkoa enkä myöskään piilovetoketjua, joten monta uutta juttua tuli tässä mekossa kokeiltua. Puuvillaakaan en kovin usein ole ommellut, vaan olen enemmänkin keskittynyt joustavien ompeluun. Siihen tämä oli kyllä oikein mukavaa vaihteua ja nätti mekko tästä joka tapauksessa tuli. Pikkusiskolle voisi vielä koittaa oman mekkonsa ommella, tai sitten jätän sen ompelun loppusyksyyn ja hänkin saa sen omille syntymäpäivilleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti