8.12.2016

Bilevaatteiden metsästys

Pääsin tuossa marraskuun puolella pitkästä aikaa ulos muutaman ystävän kanssa. Tässä lasten saannin yhteydessä oma kroppa on muuttunut aika paljonkin eikä vaatekaapista löytynyt oikeasti mitään sopivaa vaatekappaletta tähän tarkoitukseen. Tajusin tämän asian tietenkin torstaina töissä ollessa, kun lauantaina lähdin suoraan töistä käytännössä juhlimaan. Kangaskaapissa oli onneksi syksyllä aikaisemmin ostettua second skin-kangasta (Eurokankaan palalaarista), josta sain tehtyä itselleni legginsit. Legginsien kaavana on tuttu ja turvallinen Sammalikko (Ottobre 5/2014), jossa vyötärökaitaletta madallan aavistuksen, muuten leikkaan kaavan mukaan. Kaavan kokona on 34, onneksi olin jossain vaiheessa piirtänyt tämän koon kaavasta myös, koska en muuten olisi saanut sopivia housuja. Lehtikin on ollut lainassa vain, kun olen piirtänyt ko. housut. Mutta lopputulos on mukava ja kivasti meni pikkujoulutkin näillä. 


Yläosa olikin haastavampi. Legginsien ompelun jälkeen loppuilta menikin Pinterestistä ideoita selaillen. Ensimmäinen ajatus oli Infinity wrap Dress, kankaatkin ostin meiltä töistä tätä mekko ajatellen, joten kolme metriä tummanpunaista viskoosi trikoota todellakin olisi tähän riittänyt. Kyseinen mekko on hyvin monimuotoinen, alaosa siitä on kellomekko, yläosan taas voit sitoa todella monella eritavalla, alla kuva havainnoillistamaan muutamaa vaihtoehtoa:


Omassa versiossani helma olisi kyllä ollut lyhyempi, mutta päädyin kuitenkin tekemään vähän erilaisen paitulin. Paidan kaavana on Summer Basic Ottobresta 2/2013. Helmaan on lisätty korkea kaitale resoriksi, jolloin sitä voi pitää myös tunikana ja pääntietä on avarrettu selänpuolelta ja hihat jätin raakareunalle, eli huolittelematta. Laitoin selän puolelle myös pätkän silikoninauhaa varmistamaan, että pysyy menossa mukana. Asusta tuli itseasiassa todella kiva ja oli vielä siitä mukava, kun ei kiristänyt mistään, vaikka tuli illan mittaan myös herkuteltua hyvällä kakulla. Ei muuta kuin korkkarit kattoon joku toinenkin kerta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti