3.7.2017

Maximekko kesään ja lahja kummitytölle

Majapuulla oli avoimet viime kuun lopussa ja lähdin siellä vielä käymään työpäivän jälkeen. Mukaan tarttui ainoastaan yksi kangas. Kangas on Lillestoffin modaali-elastaania ja näppituntuma on ihan huikea. Kangas on sileäpintainen, aika painava, mutta todella laskeutuva ja näin kankaan heti maximekkona. Mustassa kankaassa on kultaisen värisiä palmunlehtiä.

Olin aikaisemmin tehnyt maximekon Suuren Käsityö-lehden kaavalla, ihan ok kaava, mutta yläosa oli ehkä aavistuksen liian leveä, tai sitten mulla vaan oli aivan liian iso koko. No en halunnut sitä kaavaa käyttää tällä kertaa, joten pohtimaan uutta kaavaa. Ensin ajattelin käyttää Puuhakaspajan Sarin yläosaa ja siitä jatkaa vapaasti saksien, mutta kaveri vinkkasi Jujunan maximekko kaavasta ja muistinkin, että se kaava löytyy itse asiassa myös omasta kaapista. Piirtelin siis Jujunan Anette-maximekkokaavan koossa 34.



Itse tykkään lopputuloksesta ja tämä kaavakin näyttää jo paremmalta kuin edellinen maximekko.



Yksi kummityttömme vietti myös syntymäpäiviään kuun alussa ja jotain lahjaa toki tuli ommeltavaksi. Käväisin viime kuun loppupuolella Paimiossa, jonne on avattu Ottobren Outlet myymälä. Myymälässä on valikoima Ottobren vanhoja lehtiä eri kielillä ja jonkin verran myös kankaita valmiina paloina. Tuolta myymälästä löysin Lillestoffin Riikinkukkokangasta, josta tuli Ottobren Owl Princess-kaavalla mekko. Tunikan kaveriksi tein vielä legginsit Kangaskapinan yksivärisestä trikoosa. Legginsien kaavana on yksi suosikeistani, Caterpillar Ottobresta. Kummatkin koko 92.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti