7.6.2017

Kesämekkoja sulle, kesämekkoja mulle

Meillä on talossa kolme tyttöä, lisäksi sukulaisilla ja tutuilla on paljon tyttöjä, joten ehdottomasti eniten tulee tehtyä helmoja muodossa jos toisessa. Tällä kertaa mekkoja on syntynyt niin itselle, tyttätelle kuin lahjaksikin. Meidän kummitytön siskolle ompelin 5-vuotislahjaksi tämän setin.


Kangas on Majapuulta ostettua ihanan kevyttä meleerattua perhos-kuosista trikoota. Itseasiassa kaikki tämän postauksen kuosikankaat ovat Majapuulta ostettuja. Se onkin yksi lempikangaskaupoistani. Mekon kaava on yhdistelmä toppikaavaa ja  Owl Princess- tunikaa. Topin kaava löytyy viime vuoden kesä-Ottobresta, Wild Days taitaa olla kaavan nimi, jos en ihan väärin muista. Tuo Owl Princess löytyy Ottobre 1/2014 numerosta. Pipon kaava on jostain Ottobresta myös, lisäksi ompelin loppukankaasta vielä lenkkihuivin. Pipossa ja huivissa on vuorina miniraidallista kangasta Stoffonkel-nimisestä saksalaisesta verkkokaupasta.

Samalla kaavayhdstelmällä tein myös esikoiselle mekon. A valitsi itse kankaan käydessämme Majapuulla, lisäksi kertoi tarkasti, että pitää olla pitkä isosti pyörivä helma ja hihaton. Lopputulos oli enemmän kuin mieluinen ja on ollut tuskalliset viikot, kun ei kyseistä mekkoa ole vielä saanut käyttöön. Nyt vihdoin kelit on sen verran lämpimät, että tarkenee mennä pelkkä mekko päällä. Kangas on siis Majapuun Paradise.Itselle tein vielä kesäisen mekon yhdellä suosikkikaavoistani. Kaava on Puuhakaspajan Sari hihattomana. Tämä on nyt kolmas mekko tällä kaavalla. Taisin jo viimeksi hehkuttaa paljon tätä kaavaa, mutta mä niin tykkään tästä. Ensinnäkin tää istuu mulle kuin hanska käteen tai nenä päähän, lisäksi pystyy muokkaamaan omannäköiseksi valitsemalla eri helman tai laittaako taskut, pistääkö hihat ja kummoiset hihat. Tämänkertainen versioni on siis hihaton ja helma on tulppaanihelma ilman taskuja. Taskus olisi ehkä voinut laittaa, mutta jätin nyt tällä kertaa laittamatta ne kuitenkin. Tämä kangas on Majapuun Kasvisto.


2 kommenttia:

  1. Kauniita kaikki!! Tuota Sarin helmaa pitää kyllä testailla, hitsi kun yläosa ei natsaa itselleni :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itse vierastin ensin tuota tulppaanihelmaa, mutta kivahan tää onkin lopulta

      Poista