31.1.2016

Värihaaste: Sininen ja ILS-yllätyskangas

Vuoden alussa HommaHuone-blogissa julkaistiin värihaaste. Ideana on tehdä käsityö aina kunkin kuukauden teemavärillä. Tammikuun teemavärinä oli sinisen kaikki sävyt. Itse en tykkää sinisestä värinä kovinkaan paljon. Erityisesti juuri tumman sininen väri. Johtuneeko siitä, että meillä lapsuuden kodissa oli sinistä erityisen paljon joka puolella, tiedä häntä. Päätin joka tapauksessa lähte mukaan tähän haasteeseen jo ihan pelkästä mielenkiinnosta ja itsensä haastamisesta.

Tähän tammikuun haasteeseen liitän samalla toisen haasteen. Viime syksynä osallistuin yllätyskangastilaukseen, jossa tilasimme ennakkotilauksena kankaan, josta meillä ei ollut muuta kuin materiaalitieto. Kangas tosiaan tilattiin jo elo-syyskuussa, mutta saapui vasta juuri ennen joulua. Minun piti ottaa kangas mukaan joulunviettoon, mutta siihen se jäi keittiön jakkaralle. Koitin myös pysyä pois ompeluryhmästä, jotta itselle säilyisi myös yllätys loppuun asti, tässä myös onnistuen. Ensireaktio kankaasta oli, että ei helvetti. Hetken siinä mutusteltuani kangasta totesin, että kyllä tästä jotain saadaan tehdyksi. Ja nyt, kun vaatteet on jo valmiina, niin onhan nämä aika kivat itseasiassa valmiina. Yllätyskankaassa on väreinä kermanvalkoista, mustaa, tummaa lilaa, persikkaa ja harmaata. Näin kuvailtunakin kangas kuulostaa, noh oudolta. Mutta kyllä mä tästä oikeasti tykkään tosi paljon.

Tummansininen meleerattu trikoo on ostettu aikanaan Majapuulta avoimista ovista. Ajatuksena on ollut tehdä legginsit itselle tästä kankaasta. Piirsin itselleni legginsikaavan omien mittojen mukaan Mallikelposen-blogin ohjeella. Ensin tein muutamat "koeversiot" kaavasta ennen kuin uskalsin alkaa saksimaan kankaita enempää. Koeversiotkin tosin ovat päätyneet käyttöön. Legginsien kaava on katkaistu kankaalla siten, että sain alapuolelta leikattu myös 3/4-hihat tunikaan, joten saattaa olla vähän hassusta kohtaa pätkäisty. Käytössä tosin ei ole haitannut. ILS-kangas taas on aseteltu osittain vinoon langansuuntaan, jotta sain riittämään kankaan kaikkeen suunniteltuun.Tunikan kaavana on An Ordinary day-kaava naisten Ottobresta nro 5/2015. Muokkasin kaavaan aavistuksen pyöreän pääntien, koska en pidä v-mallisesta pääntiestä. Ihan ei istunut kaavan tehty pääntie, joten saksisin loput vapaasti. Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka ensin olinkin sitä mieltä, etten tule tunikaa käyttämään, koska ei ole yhtään tyyliäni. Suurin ongelma on varmaankin tuo sininen väri, mutta näin hetken makusteltuani, on tunika oikein käyttökelpoinen. Kuvissa näkyvät raidalliset legginsit on ensimmäinen kokeilu tuolla itselle piirretyllä kaavalla. Kaava on kyllä piirretty trikoolle, mutta näissä materiaaleina on merinovilla, joten piti vähän kaventaa kaavaa, jotta housut pysyisivät edes päällä. Mutta kivat kalsarit nää ainakin on :D


 
Kankaan jämistä tein VauvaV:lle bodyn uudella kaavalla. Kaavan vuoden ensimmäisen Ottobren body-kaava Multi Stripes ja kokona 56. Kaava ei ole ihan perinteinen body, vaan vähän kuin paita, jossa lisäksi haaraosa. Oikein kiva raglan-hihainen kaava, jossa pääntie mielestäni aavistuksen liian iso. Toki vauvan pää luiskahtaa kivasti läpi, kun neppejä ei ole pääntiellä, mutta ihan aavistuksen pienempi voisi olla. Pahoittelut huonoista body-kuvista, mutta parempia ei tällä kertaa onnistunut saamaan. Täytyy koittaa vielä jossain vaiheessa saada parempi kuva. Kangasta on vielä pienet soirot jäljellä, josta ajatuksena tehdä kevätpipo ainakin vauvalle ja jos jää, niin tumputkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti