4.2.2016

Istuinpäällinen ja vaunuverho

Ennen vauvaV:n syntymää "jouduimme" ostamaan uudet tuplavaunut. Tällä kertaa halusin panostaa vaunuihin ja halusin myös vaunut, jotka menisivät myös yhdellä lapsella. Myös kapeus oli plussaa, jotta myös koira mahtuisi kyytiin autoon. Laiska koira matkustaa meillä takalaatikossa omassa häkissään. Ainoat tuplat, jotka löysin ja vastasivat muutenkin meidän kriteereitä, olivat Emmaljungan Super Vikingit. Ostin vaunut jo kesällä ja aloin jo silloin tähän projektiin. Värinä meillä on vaunuissa musta, mutta en itse oikein tykkää tästä väristä, niin ajattelin tehdä ratasistuimiin istuinpäälliset ja vaunuverhon koppaan.

Kankaat on Miimun kankaasta Finnlaysonin Aappaa ja simppeli siksak-raita.Kaavat on piirretty suoraan rattaista niin istuinpäälliseen kuin vaunuverhoonkin. Rattaiden toisen istuinsuojan sain jo syksyllä tehtyä ja se tuli jo käyttöönkin heti silloin, koska pikku-E matkustaa kuitenkin jonkin verran rattaissa edelleen. Toinen istuinpäällinen odottaa vielä reikiä valjaita varten, muuten on valmista. Kankaiden välissä on ohut levyvanu, jotta olisi aavistuksen pehmeämpi käytössä. Tarkoitus ei ollut saada paksua päällistä vaan mahdollisimman ohut, joka kuitenkin suojaisi rattaita suurimmalta lialta ja mahdollisilta muilta vahingoilta. Laitoin ylös päälliseen reikäkuminauhaa, jolla saan pidettyä päällisen paikoillaan paremmin. Kaipaisi vielä mahdollisesti kuminauhaa tai muuta kiinnitystä myös jalkopäätyyn, jotta ei olisi aina solmussa.


Vaunuverhokin oli leikattu jo kesällä heti, mutta jäi odottamaan parempaan inspiraatiota. Verho tarvitsi solmimisnauhat ja sirkkarenkaat ripustamista varten. Sirkatkin löytyivät jo kotoota, mutta jostain syystä olen kammonnut tuota sirkkojen laittoa aina. Ostin kesällä kuitenkin Prymin neppipihdit ja tajusin tässä pari päivää sitten, että noilla pihdeillähän saan myös todennäköisesti sirkat paikoilleen. Ei muuta kuin tukikankaat silittämään kiinni verhon kankaisiin ja ompelemaan kankaat kiinni toisiinsa ja solmimisnauhat lopuksi kiinni vielä. Päädyin laittamaan solmimisnauhat vinonauhasta, samalla sain myös siistittyä vaunuverhon reunan. Lopuksi enää sirkkojen paikoilleen laittaminen ja verho vain käyttöön. Vihreä vinonauha on Kankaamosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti