21.2.2016

Bodeja, mekkoja ja mekkobodeja

Tein tämän bodyn jo heti tytön synnyttyä, mutta blogiin asti se ei ole vielä päässyt. Kaavana tässä warmly wrapped-kietaisubody, jolla tehty aikaisemminkin bodeja. Limonade-kangas on Majapuulta viime kesänä tilattu ja raidat taitaa olla Selialta. Tästä tuli aika raikas yhdistelmä omasta mielestäni, pitänee ehkä tehdä vauvalle kesäksi jotain vaatetta tästä kankaasta. Koko tässä on 50, mutta vastannee ehkä enemmänkin kauppojen 56 kokoista vaatetta, pientä semmoista Päällä tämä oli ensimmäisen kerran kuuden päivän ikäsenä, kun olimme Majapuun avoimissa ovissa vauvan kanssa. Ja nyt jäänyt jo pieneksi


Juhlimme vauvan ristiäisiä tässä tammikuun loppupuolella. En ollut varma teenkö vauvalle mitään vaatetta itse ristiäisiin, kun tuntui ettei ole mitään ajatusta kaavasta tai muustakaan tekemisestä. Ristiäisviikolla sain kuitenkin lopullisen vision mekkobodysta, kun näin tämän Villa ja Villan paitabody-postauksen. Olin jo aikaisemminkin pyöritellyt mielessäni visioita mekkobodysta, mutta kaikki ohjeet tämmöisen tekemiseen oli semmoisia, jossa oli paitaosa ja helmaosa, enkä halunnut, että kuviointi katkeaisi, joten ajatus oli jäänyt vain ajatukseksi sen takia. 

Ristiäismekon kankaaksi valikoitui Ainolan luumun värinen Sydänystävä-joustofrotee, bodyosa on tehty Noshin vadelman värisellä trikoolla ja kantattu valkoisella resorilla. Mekko-osan kaava on Birdie Birdie ja body on Ottobren Bert, tosin en nappilistaa tehnyt tähän versioon. Bodyn kaava on ylhäältä kainaloihin asti tuota mekkoa ja siitä alaspäin bodya. Hihat tässä on yksinkertaista ja muu osa kaksinkertaista kangasta. Body ja mekko ovat kiinni toisistaan pääntieltä, hihan pyöriön kohdalta ja kainalosta alaspäin pari senttiä.


Isosiskolle leikkasin tammikuun ompelulaneilla tästä ihanasta vaaleanpunaisesta joustocollegesta mekon jo valmiiksi ristiäisiin. Kangas itsessään oli jo niin kaunis, ettei kaivannut mitään ylimääräistä, joten kaavaksi valikoitui tuttu ja turvallinen Owl Princess. Kangas on ostettu Majapuulta. Hihat on tällä kertaa pitkät, käyttäjän toiveesta ja helman pituus on vapaasti saksittu sopivaan mekkomittaan. En ottanut paineita mekon teosta, jos en kerkeä, koska mekkoja kyllä neiti A:n vaatekaapista löytyy. Ristiäisaamuna päätin kuitenkin ommella mekon kasaan ja onneksi ompelin, kun mekosta tuli niin kiva. Kokona tässäkin 116 ja pääntie on huoliteltu alavaralla.
Joululahjoista jäi lilaa Linnea neuloo kangasta yli jonkin verran. Eräs ystäväni sai vauvan hiukan ennen minua ja halusin ommella hänelle vauvalahjaksi/joululahjaksi mekon. Erinäisistä syistä johtuen, emme kuitenkaan kerenneet näkemään, enkä minäkään tosin ompelemaan. Mekko on nyt kyllä valmis, mutta kokona 62 ja käyttäjä on jo 3 kk ikäinen melkein 4 kk, joten jätän varmuuden vuoksi tämän mekon meidän vauvaV:lle, jolle tämä on oikeastaan aika passelin kokoinen.Kaavana mekossa on Birdie Birdie (ob1/15), lisäsin toiseen olkasaumaan nepit, jotta mekko on mukavampi pukea päälle. Hiha-kangas on Selian musta-valkoista raitaa.Tein ystäväni vauvalle kuitenkin tästä lilasta kankaasta huivin, taustana tässä on PaaPiin saman väristä Sammalpolkua kuin Linnea neuloo.

Koska tuo edellinen mekko jäikin meille, piti lahjaksi ommella jotain muuta. Olin tilannut PaaPiilta myös okran väristä Linneaa, joten otin tämän käyttöön. Tällä kertaa tein kuitenkin mekkobodyn. Tässä on yhdistelty useampaa kaavaa. Bodyn etu- ja takakappaleet on Multi Stripes bodysta (ob1/16), mekko-osan yläosa on samaisen lehden Skogsdjur-paidasta ja kainalosta alaspäin helmana on Birdie Birdie. Tuon bodyn pääntie oli ainakin pienimmässä koossa isohko, joten tähän tein pienemmän ja käytin apuna tuon paidan pääntietä, joka vaikutti pienemmältä. Body ja mekko on yhdistetty samalla tavalla kuin aiempikin mekkobody. Kaavaa muokkasin sen verran vielä, että lisäsin vasempaan raglansaumaan nepparit. Tämmöinen kokeilussa ensimmäistä kertaa ja kivalta idealta vaikutti. Tällä kertaa kokona on 68. Kangas siis PaaPiilta, bodyn kangas Noshin trikoota. Linnean jämistä tein vielä pienen huivin kaveriksi samalla kaavalla kuin aikaisempikin huivi.
3 kommenttia:

 1. Tosi suloisia! Sekä lapset että vaatteet. ❤ kiva idea tuo neppilista raglansaumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, kyllä nuo lapset suloisiakin osaavat olla ;) ja tuo neppisauma oli kyllä kiva idea, ei kylläkään oma, mutta toimiva. Täytyy johonkin omankin lapsen vaatteeseen joskus laittaa

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista