14.5.2016

Kesäpöksyjä Pikku-E:lle

Mun minimies kaipaa kesäksi housuja lyhyemmällä lahkeella. Tän vuoden Ottobren kesänumerossa oli kaavat trikoosortseihin ja piirrettiin niihin kaavat NeitiA:n kanssa melkein heti, kun lehti ilmestyi. NeitiA halusi auttaa kaavojen piirtämisessä ja yllättävän hyvin homma hoituikin tuon 4,5 vuotiaan kanssa. Äidin yllätti myös tytön numeroiden tunnistustaito. NeitiA löysi kaikki kaavan osat hienosti itse kaava-arkilta ja auttoi myös piirtämisessä. Kaavan nimi on Trick. 

Kaavat piirrettiin tosiaan melkein heti, kun vuoden kolmas Ottobre oli ilmestynyt. Kankaat ekoihin sortseihin leikkasin muutama päivä sitten ja eilen sain valmiiksi. Toiset valmistuivat myös parissa päivässä ja tämä on nopealla aikataululla tämän hetken ompelutahdilla, kun kolme termiittiä roikkuu jaloissa tai sylissä. Lisäksi kelit ovat olleet sen verran upeat, että ollaan lasten kanssa käytännössä asuttu ulkona, joten senkin vuoksi ompelua on tullut harrastettu normaalia vähemmän. Intoa on myös hidastanut tappelut peitetikkikoneen kanssa, mutta näihin housuihin onnistuin saamaan tikin omasta mielestä hyväksi ainakin. Tähän asti olen käyttänyt leveää peitetikkiä, mutta nyt vaihdoin peitetikin kapeammalle, tiedä sitten oliko tällä vaikutusta, mutta nyt on tosiaan ihan tarpeeksi siistiä. Kiinnitin myös kantinkääntäjän sinitarralla koneeseen, kun aikaisemmin se oli kiinnitetty teipillä. Meleerattu tumman harmaa puuvillajoustocollege on Majapuulta. Sisäpuolelta tämä on nukattu, vähän mietityttää onko liian kuuma kesäksi, mutta ihanan pehmeä tuo nukattu sisäpinta ainakin on. Eikä Pikku-E ainakaan ekalla kerralla valittanut kuumuuttaan, vaikka olikin lämmin päivä. Tämä college joustaa muuten vain pystysuunnassa. Ensimmäisten housujen tumman mintun värinen resori on PaaPiilta ja toisiin housuihin resorit on ostettu Ainolasta. Ilman nyörejä ei tuolla hoikkeliinilla housut pysy ollenkaan ylhäällä, joten oli pakko laittaa myös samasta resorista tehty nyöri housuihin. Nyörin aukot on tehty tällä  Unikuun Terapiahuoneen ohjeella. Ekoissa housuissa tuli aukot liian kauaksi toisistaan, mutta toisissa housuissa ovat jo paremmalla kohdalla. Ei ne vielä parhaat mahdolliset ole, mutta tykkään kyllä tästä tavasta tehdä aukko nyöreille.


Housut itsessään on tehty ihan kaavan mukaan, mutta taskuja on vähän muokattu. Ekassa versiossa taskut on tikattu kiinni niin, että peitetikin tuplaneulatikki kulkee housu- ja taskukankaan päälipuolella. Toisessa versiossa käänsinkin työn toisin päin ja  neulojen jälki kulkeekin nurjalla puolella ja nurjanpuolen tikki on päälipuolella. Niin ja se muokkaus on siis se, että taskut kaartuu alakulmassa, kun ohjeessa ne on kulmikkaat. Vähän korkeammat voisi olla paremmat vielä, mutta menee näinkin. Kovin muodokkaalle taaperolle ei välttämättä kannata tehdä tällä kaavalla.


2 kommenttia: