26.5.2016

Kenellä on päällä jotain... keltaista

Hommahuoneen värihaasteen värinä on keltainen. Pidän itse keltaisesta väristä ja sitä löytyykin jonkin verran omasta vaatekaapistani. Keltaisen sävyistä erityisesti sinaappi, okra ja kirkas keltainen miellyttävät omaa silmääni. Varsinkin kesällä keltainen on ihana väri, mutta toisaalta talvella piristää ihanasti myös pimeyden keskellä. Keltaisen kanssa tosin on vähän ongelma, että näyttää paremmalta, jos iho on aavistuksen päivettynyt ja tämä kalkkilaivan kapteeni harvoin edes päivettyy. Mutta käytän silti sitä keltaista, koska tykkään siitä :D Olisi kyllä hienoa käydä joskus ihan värianalyysissa kuulemassa ammattilaiselta, että mitkäs värit ne parhaiten sopisi itselle.

Mutta on sitä jotain keltaistakin tullut väkerrettyä. Ostin PaaPiilta tätä keltaista hastagia, koska se oli sen verran edullisessa tarjouksessa. Tää kangas oli jossain määrin kaavojen kokeilua varten ja siihen sitä on käytettykin. Eka kokeilu oli toppi Mekkotehtaan Tyynen-kaavalla, kaavassa on siis yläosassa toppi ja helmassa tylliä. Muista mekkotehtaan kaavoista poiketen, tein tästä isoimman koon (L), kun normaalisti saan tehdä näistä kaavoista melkeinpä pienimmän. Lyhensin olkapäiltä aavistuksen, mutta lisäksi olisi pitäinyt avartaa pääntietä ja kädenteitä ainakin ja vielä aavistuksen pidentään ja leventää lantiolta vielä aavistuksen enemmän. Käytin kanttaukseen samaa trikoota kuin itse toppikin. (Lisään tästä topista kuvan myöhemmin)

Toisen kokeilutopin kaava on lasten Ottobresta (6/13) Polka Stripes. Ekan version tein muuten kaavan mukaan, mutta kädentietä avarsin jo valmiiksi tähän versioon ja pidensin muutaman sentin etukappaleen yläosaa. Tein tästä myös topin, jonka kanssa pystyy imettämään, lisäsin etukappaleen yläosan alle kaistaleen, jota voi nostaa ylös imettäessä. Kaistaleen yläosassa on vain kapea kaksoistikki ja alaosassa on sama kapea tikki, mutta välissä menee vielä kuminauha. Ihan käytettävä tästäkin tuli, muutaman muokkauksen tein seuraavaan versioon.Samalla kaavalla tein myös toisen topin, myöskin imetysoptiolla. Tein yläosasta useamman sentin matalemman, lisäsin pituutta etukappaleen alaosaan nelisen senttiä ja levensin mutulla, jotta mahtuisi lantiolle paremmin, lisäksi etukappaleen yläosa on noin kolme senttiä pidempi. Tämän version rypytin langalla, kun ohjeessa ja ekassa versiossa rypytykset on tehty framilonilla. En oikein edelleenkään tule toimeen framilonin kanssa, ainakaan rypytyksissä, joten käytän mielummin rypytyslankaa/lankoja. Tämä ihana karttatrikoo on Käpysen valmistama Vaarallisilla Vesillä ja on odottanut käyttöön pääsyä jo pidemmän aikaa, mutta vasta nyt sain ajatuksen, mitä tehdä. Tässä topissa ei nyt ollut keltaista ollenkaan, mutta pääsi kuitenkin tähän postaukseen.
Viimeisimpänä ompeluksena tein VauvaV:lle vuoden ekassa Ottobressa olleen Reggae-haalarin. Tätäkin on taas aavistuksen muokkailtu. Jätin taskut suosiolla pois, koska 68-kokoiseen haalariin ei todellakaan tarvita mitään taskuja- Aluksi meinasin koristetikata taskujen paikat, mutta jätin sitten senkin tekemättä. Kaavassa nepit on laitettu kiinni resorikanttauksen viereen, mutta itse laitoin mielummin kantteihin, niin ei tarvitse laittaa mitään tukikankaita edes. Huppu on ommeltu pussiin, jotta niskastakin haalari on siistin näköinen. Hupun vuoressa on Noshin keltaista kamera-trikoota. Resorin valinta tähän haalariin oli ongelmallinen, olisin halunnut laittaa samaa sinistä, kuin tuossa omassa topissanikin, mutta sitä ei ollut tarpeeksi, joten käännettyä resorivaraston ympäri löysin tämän tummanlilan Ainolasta tilatun resorin. Lopputulos on kyllä oikein passeli ja kokokin juuri sopiva.


2 kommenttia:

  1. Ihana pikku norppa <3. Kokeilusi ovat varsin onnistuneet ja imetyskin sujuu tuollaisella vaatteella oikein hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, pikku norppa on kyllä ihana ja kokeiluvaatteet todettu oikein toimiviksi

    VastaaPoista