21.9.2016

Pikkusiskon raitatunika

Käytiin kesällä pienellä päiväreissulla Satakunnassa ja pitihän sitä käydä samalla reissulla myös Nappinjan kivijalkaliikkeessä Porissa. Puoti löytyy Etelätorin vierestä ja parkkipaikkojakin löytyi vierestä kivasti.

Mukaan tuolta reissulta tarttui yksi raporttikangas (be your tiful), vaaleanpunainen trikoo ja keltavalkoinen raitatrikoo. Raitatrikoon keltainen on ihanan vaalea ja tiesin heti, että tästä tehdään siskolle tunika/pitkä paita. Siskoni pyysi jo aikaisemmin, että jos löytyisi keltainen raitatrikoo, niin hän haluaisi siitä itselleen paidan.

Kaava tähän on yhdistelmä Mekkotehtaan Vilmaa ja Pikkupiltin Ruskamekkoa. Etukappale on pituutta lukuunottamatta suoraan Vilman kaavan mukaan. Takakappale taas on hihanpyöriöistä ja olkasauman pituudesta Vilmaa ja muuten Ruskamekkoa. Pituus on juuri ahterin peittävä ja farkkujen kanssa käytettävä. Pääntie on laitettu alavaralla ja hihat vain käännetty. Hihojen pituus noin 3/4 tai ehkä ennemminkin pituus on 2/3. Vaaleanpunaisestakin on saatu muutama vaate aikaiseksi, mutta niistä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti