17.10.2016

Tsi-ylläri

Mitä saadaan, kun annetaan lasten tai miehen valita kankaat, laitetaan pussiin, pussi piiloon ja odotetaan pari päivää? No tietenkin DIY-ylläripussi. Yhdessä ompeluryhmässä tehtiin tämmöinen haaste kesällä jossain vaiheessa ja pakkohan tähän oli osallistua. Ensin Norppa Herran piti tähän yksin valita kankaat, sitten yhdessä lasten kanssa ja lopulta lapset valitsivat kankaat yksin, kun muistettiin asia sen verran myöhään, että lapset olivat jo nukkumassa eikä mies jaksanut raahautua kangaskaapille, joten lapset sitten valitsivat seuraavana päivänä kankaat. Isommat lapset saivat kumpikin valita pussiin yhden kankaan yksin ja yhdessä valitsivat vielä kolmannen kankaan. Tämmöisen paketin sain:


Tarkoituksena oli siis tehdä jollekin jotain käyttäen vähintään yhtä ylläripussin kangasta. Myös muita tarvikkeita sai käyttää. Oma ajatukseni oli tehdä kaikille lapsille jotain näistä kankaista. Keltainen trikoo on Ainolan Metsän Liftarit, vaaleanpunainen joustofrotee on Apinapuu (en ole varma kenen valmistajan kangas, muistelisin, että Majapuun tai Pehimiän) ja raitatrikoo Majapuulta. Ensimmäinen ompelus oli Paperplane-mekko Neiti A:lle, kaava on tämän vuotisesta kesä-Ottobresta ja tästä kaavasta on tullut yksi suosikki kaava ja olenkin jo useamman mekkosen tehnyt tällä kaavalla. Tässä muutoksena kaavaan sen verran, että hihat on laskostettu kädentielle, kun ohjeessa ne on rypytetty.

Toisena ompeluksena tein meidän kuopukselle hihattoman haalarin, Reggae-haalarin kaavat löytyy Ottobren lehdestä nro 1/16. Yhdistin haalariin Apinapuu-joustofroteeta ja minttuvalkoista raitatrikoota. Resorivarastoista löytyi juuri sopivan sävyistä minttua resoria PaaPiilta ja haalarista tuli oikein mukavan kesäinen väriltään, mutta mukavan lämmin syksyyn. Kaavat on piirretty koossa 68, joten suurentelin leikkausvaiheessa vähän summanmutikassa kaavaa, jotta vastaisi enemmän kokoa 74. Oikein koko taitaisi olla 70 tälle haalarille. Hupusta tuli aavistuksen iso, muuten suurennus meni oikein kivasti.


Kolmantena ompeluksena tein boxerikokeilun keskimmmäiselle lapselle, kesällä kuivaksi oppinut, kun kaipaa välillä boxereita vähän enemmän. Ei ihan paras kaava, mutta kyllä näistä ihan pidettävät kalsarit tuolle vajaa kolme vuotiaalle tuli. Oli kuulemma lahkeista liian kireät, mutta käytössä nämä on olleet silti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti