17.11.2016

Syyskuussa vähennetiin senttejä

Yhdessä ompeluryhmässä on syyskuussa ollut senttien kadotuskuukausi. Tarkoituksena olisi siis ommella enemmän kuin ostaa ja näin saada kangaskaappiin vähän tilaa. On sinne kaappiin päätynyt uuttakin syyskuussa, mutta lopputulema oli kuitenkin miinusmerkkinen eli ommeltuna oli enemmän kangasta kuin ostettuna. Uutena kaappiin päätyi syyskuussa ainakin muutama metri ihanaa merinovillatenceliä ja muutama kuviotrikookin lapsille.Tarkoitus ei ollut ommella koko kangasta kerrallaan, vaan mittaamalla käytetyt kangaspalat saadaan laskettua käytetyt sentit. 
Eli palan leveys * palan korkeus : kankaan täysleveydellä. Jos kankaan leveyttä ei ole tiedossa, on leveytenä käytetty 160 cm (joka taitaa olla yleisin kankaan täysleveys). Välillä tuntuu ettei kerkeä ommella ollenkaan, mutta nyt kun on pitänyt kirjaa ommelluista senteistä, niin aika paljonhan sitä on pelkästään syyskuussa kerennyt ompelemaan. Toki silloin myös laniteltiin, joten sieltä sai mukavasti miinusta myös kangaskaappiin.

Ensimmäiset ompelut olivat tarpeeseen tulevat kaksiosaiset yöpuvut Pikku-E:lle. Yöpaidan kaava on Ottobren numerosta 6/15 North Pole ja housut samasta lehdestä. Paidan kaavassa leveys on otettu koosta 86 ja pituus koosta 98 sama homma housuissa. Ja ihan hyvä, että on otettu kapeampana, koska tämäkin paita on aika löysä meidän kuikelolle, onneksi yöpaidassa ei haittaa löysyys. Ensimmäisenä valmistui tämä hurja musta-harmaa yösetti. Harmaa kallopallotrikoo on Käpyseltä ja musta trikoo mahdollisesti samasta paikasta, mutta ihan varma en ole enää. Harmaata trikoota ei enää ollut isoja paloja jäljellä, joten siksi on palsateltu tämä yöpaita osiin. Miinusta yhteensä 52 cm.


 
Toisena tein samalla kaavalla yöasun Käpysen Ärri Murri-trikoosta. Samasta kankaasta olin jo aikaisemmin tehnyt yöpuvun lasten serkulle, joten serkkupojat voivat nyt samistella yökkäreissään. Miinusta samat 52cm.


Viimeisimmästä naisten ottbresta tein syyskuussa Relaxed-mekon. Tätä varten jouduin käydä ostamassa metrin pinkkiä velouria, koska kukallinen joustofrotee ei yksistään riittänyt. Samaisella Eurokangas retkellä mukaan tarttui myös metri sekond skin-kangasta, josta on tulossa legginsit. Plop 200 cm lisää, mutta mekosta miinusta samalla 98 cm. Ihan paraskaava tuo ei ollut ainakaan minulle. Toki myös materiaalit saattavat vaikuttaa. Pitäisikin kokeilla tehdä myös trikoosta tämä versio, jos istuisi paremmin ja voi olla, että saisin tehdä jopa vielä pienemmällä koolla, vaikka tämäkin oli jo koko 36.


Mekosta jäi vielä palasia sekä kukallista froteeta että pinkkiä velouria, näistä sai kivat housut esikoiselle. Kaava on Relaxed Fit vanhemmasta ottobresta. Samalla kaavalla tein myös aikaisemmin housut Neiti A:lle. Housuista miinusta 38 cm. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti