17.11.2016

Naamiaisvaatteet touhukaksikolle

Lokakuun lopussa järjestettiin isompien lasten kerhossa naamiaiset, koska oli Halloween. Halusin tehdä naamiaisvaatteista semmoiset, että niitä pystyisi käyttämään myös myöhemmin. Neiti A ei meinannut osata päättää, mikä haluaisi olla naamiaisissa. Milloin piti olla Prinsessa Ruusunen, milloin Elsa, milloin Tähkäpää, välillä mietittiin myös noitapukua. Lopulta kuitenkin päädyttiin Elsaan. Elsan mekkona toimi jo syntymäpäiville tehty turkoosi puuvilla mekko, joten vain viitta lisättiin tämän Elsan asuun. Viitan kankaat löytyivät omasta kaapista. Eli toisella puolella on turkoosi Velour ja toisella puolella tähtitylliä. Näitä samoja kankaita käytettiin myös viimevuotisessa Elsa-asussa.

Pikku-E:n naamiaisasu oli oikeastaan alusta asti selvä. Kysyin herralta, mikä hän haluaisi olla ja vastaus oli joka kerta Batman. Sisko tosin yritti muutaman kerran taivutella johonkin muuhunkin asuun, mutta päättäväinen nuorimies piti päänsä ja Batman-asua alettiin tekemään. Hupparin kaavana on käytetty Bat Boy kaavaa Ottobren 1/2013 lehdestä. Leveys kaavassa on koossa 92 ja pituus koosta 110. Vertasin kaavan pituutta valmiiseen 92 kokoiseen paitaan ja kaava oli siinä kohtaa jo aavistuksen lyhyempi, joten tein suosiolla pituuden toisesta koosta. Ja meneepähän edes vähän kauemmin tämä huppari. Selässä hupparissa on kirjotut siivet, kainaloihin on lisätty myös siivet ja hupussa on korvat. Hupun sisäpuolelle laitoin silityskalvosta batman-maskeja. Lisäsin myös alavaran huppariin, jolloin vetoketjureunasta tuli siistimmän näköinen. Hupussa oli jo valmiiksi alavara. Alavaran lisäämiseen hupparissa löytyy ohje Tehtaamon blogista, pääset klikkaamaan itsesi sinne tästä, käytin apuna myös tätä Langanpätkiä blogin tekstiä samoin kuin tätäkin. Tästä hupparista tuli ihan superhieno ja myös nuorimies on siitä tykännyt.

Myös housut piti pikku-Batmanille tehdä. Housujen kaavana on Super Basic-college housut 6/16-Ottobresta. Kaava on kiva, koska on myös kapea, sain tehdä suoraan 92 kaavalla tuolle nuorelle miehelle ja ne on jopa sopivat. Kaitaletaskujen ompelussa piti muutaman kerran nyrjäyttää aivoja, mutta lopulta selvisin voittajana tästäkin haasteesta. Silityskalvosta lisäsin vielä batman-logon toiseen reiteen, niin kelpasi oikein hyvin pienelle Batmanille. Tein myös naamion, jonka voi vetästä naamaan. Naamarin kaava on löydetty pinterestistä. Musta college on Kangaskapinan harjattua collegea, ihanan pehmeää ja lämmintä, juuri sopivaa tuolle palelevaiselle nuorelle miehelle. Mustat resorit on Kankaamosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti