17.11.2016

Senttipelin loppuosa

Edellisestä teksti alkoi tulla jo sen verran pitkä, joten pätkäsin sen ja tässä on vielä loppuosa tekstistä. Juuri ennen laniviikonloppua tipahti myös pieni tilaus postiin Shalmiakilta ja plussaa tuli noin 4,8 m. isommille lapsille olin tilannut Böö-trikotta ja Prinsessa trikoota ja samalla tilasin myös ylläripussin, josta tuli paria lakukangasta ja aikaisemmin tilattuun Game Over trikooseen sopivaa kuviollista trikoota. 

Laniviikonlopun aikana valmistui myös ensimmäinen timanttimekko Neiti A:lle, kangas on Shalmiakin Unicorn-kangasta. Kaava siis Jujunan timanttima-mekko ja kokona 116 leveydestä 122 pituudesta. Seuraavaan versioon pitänee vähän pääntietä avartaa, kun Neiti A valittaa, ettei pää mahdu kunnolla tulemaan läpi. Koko pala kangasta meni tähän eli miinusta 80 cm. 


Pienimmälle valmistui lanien aikana myös pari bodya. Toinen on mekkobody, jossa helmapalat on Majapuun karhuja ja hihat ja bodyosa Nappinjalta kesällä ostettua ihanaa vaaleanpunaista trikoota. Toinen body on ihan vaaleanpunainen body tuosta Nappinjan kankaasta. Kaavana kummassakin bodyssa on Ottobren Hedgehog ja samasta lehdestä eli numerosta 4/2016 löytyi myös mekkobodyn kaavat tai bodyosahan on siis sama, mutta helmaosa on sitten lisätty vain tuohon mekkobodyyn. Itse en tehnyt pisarahalkiota, joka on kaavassa, vaan muokkasin raglansaumaan tuon napitushalkion. Omasta mekostani ja Neiti A:n housuista jäi kangasta vielä vähän ja laniviikonloppuna surautin kasaan minihousut koossa 74 VauvaV:lle. Näissä housuissa on kaavana Giant Triangle ja se löytyy Ottobren 6/2013-lehdestä


Keskimmäiselle lapselle tein laneilla Käpysen Riivaleista trikoopaidan. Kaavana paidassa on tuttu Raide, joka löytyy Ottobresta 6/2012. Teen pojalle oikeastaan kaikki paidat nykyään tuolla kaavalla. Se on tarpeeksi kapea paitakaava. Nytkin tein "isomman koon" vain lisäämällä hihaan ja helmaan pituutta, koska leveyttä tuohon kaposeen lapseen ei ole tullut yhtään, mutta paitojen pituus alkoi jo loppumaan kesken vanhoissa paidoissa. Hihat tässä paidassa on Nappinjan raita-kangasta ja niihin aplikoisin Riivalista tähdet kyynärpäihin. Meidän kummitytölle tein laneilla lopuista Marjanalle-merinovillasta kypärälakin, koska edellinen alkoi jo olla pieni. Kaava on viime vuoden viimeisestä Ottobresta ja samalla kaavalla olen tehnyt myös omalle lapselle kypärälakin. 


Omaan käyttöön tuli vielä parit legginsit ommeltua laneilla. Ensimmäiset on Käpysen IHANAN pehmeää Salamt-joustocollegea ja toinen on myös Käpysen joustocollegea, tässä kuosina on Betoniromu. Kaavana näissä on Sammalikko, josta pitäisi piirtää pienempi koko tai ainakin kaventaa lahkeita, koska sieltä nämä ovat isot. Salamoissa ei ihan kankaan pituus riittänyt suoriin lahkeisiin, joten niihin laitoin tuosta samasta kankaasta resorit. Betoniroimuissa on suorat lahkeet. Kumpiakin housuja olen aavistuksen madaltanut alkuperäisestä kaavasta, tosin nyt ei ihan näin paljoa olisi tarvinnut madaltaa kuin tein, mutta kyllä näitä tunikan kanssa pystyy käyttämään. Salamoista miinusta 90 cm ja Betoniromusta 95 cm.Olin ahkera ompelija myös lanien jälkeen ja heti seuraavalla viikolla tein kuopukselle bodyn. Ompelin tämän bodyn Aarrekidin 100 % puuvillatrikoosta, kaavana tässäkin on sama Hedgehog, joka on myös laneilla ommelluissa bodeissa. En kuitenkaan halunnut tehdä samasta kankaasta toista bodya meille, niin tein samalla kaavalla, mutta lyhyillä hihoilla bodyn, jonka lahjoitin Saumanvaran sydämmestä-huutokauppaan, joka järjestettiin facebookissa lokakuussa. Miinusta kummastakin bodysta 42 cm yhteenstä. Huutokaupassa siis kerättiin rahaa Roosa Nauha-järjestölle. Tuo huutokauppa keräsi Roosa Nauha pottiin yli 27 000 €, mikä on aivan mieletön summa.

Syksyn tullen tarvittiin myös lämpimämpää pipoa ja lisäksi myös kauluria keskimmäiselle. Kaapin jemmoista löytyi Metsolan Viiksimies-joustofroteeta ja sisäpuolelle pala Majapuun oranssia joustofroteeta, jossa kirsikoita. Yhdessä ihana syksyinen setti. Kaulurin kaava on Tehtaamon blogista, tai oikeastaan mallin otin tuolta ja vapaalla kädellä leikkasin sopivan kokoisen keskimmäiselle. Pipo kaava on jostain Ottobren lehestä piirretty, ei hajuakaan, mistä numerosta tai mikä malli. Tätäkin versiota jouduttiin aavistuksen muokkaamaan päänympäryksestä, jotta sain kankaan riittämään tähän. Miinusta 31 cm. Tein myös trikoisen pipon, johon Pikku-E sai itse valita kankaan. Suuri batman-fani valitsi laatikosta tämän Batmask-trikoon, joka on Majapuulta. Miinusta 12 cm.Pari ompelusta kerkesi vielä syyskuun puolella valmistumaan. Ensimmäinen kokeilu aikuisten timantti-mekosta. Kangas on jättirätin jotain viskoosisekoitetta, mukavan laskeutuvaa, mutta ah niin pilalle mennyttä jo parin päivän käytön jälkeen. Tein kyllä juuri tästä syystä ensimmäisen version tästä kankaasta, kun ei ollut mitään hajua sopiiko tämmöinen malli itselle vai ei. Kaavana siis Jujunan aikuisten timantti-mekko koossa 34 ja pituus koosta 38. Toinen versio samalla kaavalla on tehty Käpysen tämän syksyn merinovillasta, värinä tumma meleerattu harmaa. Tämä mekko on ihana, pidän tätä mekkoa oikeastaan koko ajan, jos vaan on puhtaana. Tämä on vielä 100 % merinovillaa, joten pesuja ei kovin usein tarvita. Timanttimekoista miinusta yhteensä 314 cm. 


Merinovillaa jäi oman mekon jälkeen sen verran jäljelle, että tein pipon itselle. Villasta vuori ja päälinen Betoniromua, miinusta vuoresta 10 cm. Villalegginsit sain tehtyä kirpulle, ja niistä tuli miinusta 24 cm. Kaavana näissä on Caterpillar (OB 1/15), jota kavensin vielä lisää, koska materiaalina tuo merinovilla. Ompelin lisäksi kasan pieniä pipoa, jotka on menossa lahjoituksena sairaalaan vastasyntyneille jossain vaiheessa, lisäksi kasasta tuli yksi taaperokokoinenja yksi pipo ja panta mulle itselle, kaikista pipoista yhteensä miinusta 126 cm. Viimeisin ompelus on yömekko  Neiti A:lle. Kankaan alkuperäistä ostopaikkaa en tiedä, itselle päätyi kassista, jonka ostin eräältä ompeluryhmäläiseltä. Kaavatähän pitkään yömekkoon on miehustan ostalta Ottobresta, nro 6/2015, jossa useampia yöpukuja, hihat sovelsin jostain toisesta paidasta. Yömekosta vielä miinusta 83 cm. Tämä yömekko on ommeltu pelkästään saumurilla, niin käänteet kuin hihan suut. Testasin pitkästä aikaa tämmöistä ompelutapaa, tämmöisiin yövaatejuttuihin tämä mielestäni sopii, mutta kyllä päivävaatteet perinteisesti jatkossakin teen joka käänteellä tai kanteilla. Lopputelamana koko kuukaudelle oli + 8,8 m ja miinusta 24,82 m (osa tosin lahjoitettuja, mutta omasta kaapisat poistui kuitenkin). Eli hyvin päästiin miinukselle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti