15.1.2017

Ihana ihana ihana neuletakki

Ostin syksyllä parin metrin pätkän aivan taivaallisen ihanaa merinovilla-tenceliä yhden ompeluryhmän kautta. Samaa on myös myynnissä Majapuulla, mutta tämä saatiin suoraan tehtaalta. Tein siitä silloin äidilleni lahjaksi neuletakin Melange Knit-kaavalla (Ottobre 2/15) ja leikkasin lopusta palasta itselleni vielä selkäosan omaa neuletakkiani varten. Tilasin myös Majapuulta sitten lisää, kun en itselleni saanut tehdyksi mitään tuosta villasta. Selkäosa olikin vähän pidemmän aikaan leikattuna, kun halusin tietyn tyyppisen neulatakin itselleni ja en löytänyt kaavaa siihen suoraan. Ei sillä, että hirveästi olisin etsinytkään.

Vietin viime viikolla sairaslomaa useampana päivänä (kiitos keuhkoputkentulehduksen) ja surffailin silloin ajankuluksi etsimässä vihdoin ohjetta, miten toteuttaa neuletakki, jonka haluaisin. Lopulta yksinkertainen ohje löytyi Villa Kiana-blogista, sinäkin pääset katsomaan sitä, kun klikkaat tästä. Ohje on siis todella helppo toteuttaa. Yhtenä päivänä kuumekin oli sen verran paremalla tolalla, että sain leikattua loput neuletakista. Koska selkäosa oli jo leikattu valmiiksi, käytin tuon Melange Knit-kaavan etuosaakin apuna, kun leikkasin etukappaleita ja hihat leikkasinkin suoraan kaavalla. Hihoista tein tarkoituksella yli pitkät ja hihansuut on huoliteltu kaksinkertaisella kaitaleella, jotta ne pysyvät hyvin paikoillaan. 
 Tämän paidan kasaamiseenhan ei lopulta tainnut mennä puolta tuntia kauempaa, joten olisihan sen voinut tehdä jo vaikka kuinka kauan sitten. Hauskan jujun tähän neuletakkiin tuo reunojen siistiminen. En huolitellut reunoja tällä kertaa käänteellä, vaan saumuroisinkin koko neuletakin ympäriinä rullapäärmeellä ja tuo rullapäärme veikin eniten aikaa tässä hommassa. Langat on tummanharmaat, niin rullapäärme erottuu aavistuksen mustasta kankaasta, mutta ei kuitenkaan hyppää silmille. Koska liuhekkeet on pitkät (käytin koko kankaan leveyden tähän), saa tämän neuletakin kiedottu päälle mitä erilaisimmilla tavoilla. Itse puhun tästä Jedi-takkina, kun välillä näyttää semmoiseltakin vyön kanssa, voi pitää myös auki, tai laittaa toisen puolen olan yli, tosi monikäyttöinen neuletakki siis. Ja ihanan pehmeää kangasta. Sanoinko jo, että tämä on pehmeää 😁.Takin alla pilkottava tunikakin on itseasiassa vielä esittelemättä. Instagramin puolella on kuvia vilahdellut kyllä, mutta tässä vielä tarkempia tietoja. Kaavana tässä on Jujunan timantti-mekko, koossa 36 tai 34, nyt en muista kummassa koossa kaavan piirsin. Hihat jätin vajaamittaisiksi, koska muuten ei kangas olisi riittänyt. Pääntie on huoliteltu vain kääntämällä. Saumuroisin kokoamisvaiheessa jo pääntien ja valmiissa mekossa vain käänsin pääntien ja tikkasin peitetikkikoneella päältä. Ja yllättävän hyvänä on pysynyt tuo pääntie tälläkin tavalla.

Mekon kangas on ostettu Kangaskapinasta. Ostin kankaan vain pari päivää ennen Kangaskapinan Turun myymälän avajaisia. Tarkoitus oli saada avajaisiin itselleni tästä mekko, koska valmiina ei löytynyt yhtään Kangaskapinan kankaista tehtyä vaatetta. Tämä Närhestä tehty timanttimekko valmistui lopulta ajoissa ja pääsin avajaisiin tämä mekko päällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti