14.1.2017

Hyvää uutta vuotta ja uusia vaatteita Vauva V:lle ja marraskuinen Verson Ompelukerho

Hyvää uutta vuotta. Meillä vaihtui uusi vuosi rauhallisesti kotona. Olimme molemmat Norppa Herran kanssa töissä ja lapset olivat päiväkodissa. Itse tulin lasten kanssa kotiin viiden aikoihin, joten veimmekin Laiskan Koiran heti pitkälle lenkille. Tuo Laiska Koira on alkanut viime vuosina säikkymään raketteja, joten kävimme viemässä tarpeeksi pitkälle lenkille ennen raketteja. Lenkin aikanakin tuli  muutamia raketteja tuo yksi säikkyi niitäkin jo ihan mukavasti. Kun Norppa Herra saapui töistä kotiin, käytiin vielä ampumassa pari pientä paukkua ja lapset menivät nukkumaan. Eipä me vanhemmatkaan kovin kauaa kauempaa itseasiassa jaksettu valvoa, kun heti puolenyön jälkeen oltiin jo nukkumassa.

Aloitettiin uusi vuosi myös yhteisillä muutaman päivän vapailla. Eli pääsin myös ompelemaan päivällä. Yleensä mulla menee noi ompelut yötöiksi, kun ei päivisin enää kerkeä ompelemaan, kun on töissä, tällä kertaa sain osittain ommeltua jo päivällä, mutta kyllähän sitä yölläkin tuli taas ompelukoneella istuttua. Viivillä ei ole montaakaan sopivan kokoista yöpukua, joten aloitin ompelun leikkaamalla yhden yöpuvun. Tarkoituksena oli leikata yöppi Ottobren Bunny-kaavalla, mutta en jostain syystä löytänyt kyseistä valmiiksi piirrettyä kaavaa mistään. Sain tuon kaavan meinaan paikallisen ompeluryhmän kautta, kun joku oli käynyt vanhoja kaavojaan läpi ja oli tuo ylimääräisenä. Itsellä oli joka tapauksessa tarkoitus piirtää tuo kaava, niin sattui sopivasti kohdalle. No enpä tosiaan löytänyt kyseistä kaavaa enää mistään, kun aloin tekemään yöpukua, joten ei muuta kuin selaamaan kaavakansiota läpi ja katsomaan löytyykö muuta yöpuku kaavaa samassa koossa.

Kaavakansiosta löytyi koossa 80 Indian Elephant niminen kaava. Kaava löytyy Ottobren lehdestä 6/2013. Olen tehnyt tuolla kaavalla PikkuE:lle jumpsuitin, jota tosin silloin muokkasin, mutta pohjana käytin tuota kaavaa.  Ainoa ongelma tosin oli tällä kertaa tuossa kaavassa, että kaikki kotona olevat vetoketjut olivat liian pitkiä, koska olin ostanut vetoketjut ajatellen tuota Bunny-kaavaa (siinä ketju jatkuu lahkeeseen, joten siksi pidempi ketjukin). Onneksi kuitenkin noin päin, pidempää on aina helpompi lyhentää kuin lyhyttä pidentää. Tämän yöpuvun kanssa meni kyllä tällä kertaa kaikki nappiin. Vetoketju meni kerrasta hyvin, haarakiilan sain paikoilleen, vetoketjun lyhennyskin onnistui kivasti (ompelin tuonne loppupäähän trikoosta tuommoisen suojapalan, niin ei raavi lasta jalkaan. Tajusin tosin myöhemmin, että olisin voinut tällä kertaa lyhentää vetoketjua myös ylhäältä, koska ompelin pääntielle kanttauksen ja vetoketjun stopparit jäivät kuitenkin sinne kanttauksen alle. Käyttöön pääsee siis tämä yöpuku heti. Tämän kanssa meni kyllä yötöiksi, kun menin juomaan kupin kahvia illalla, niin eihän se uni sitten tullutkaan kovi nopeasti. Yöpuvun kangas on ostettu paikallisen ompeluryhmän jäseneltä ja Sampsukan Talvi-ilo, resorit on Majapuulta ostettu jo kesällä. Sovituskuvia en tällä kertaa saanut otettu tuosta haasteellisesta kuvattavasta.

Toinen kaavakokeilu kuopukselle oli tämä body. Piirsin jo edellisessä koossa itse bodykaavaa muutamista kaavoista, ja valmisbodeista yhdistelemällä, mutta alko käymään pieniksi jo ne edelliset. Tai kyllä ne menee itseasiassa ihan hyvin päälle, mutta ajattelin jo alkaa tekemään seuraavaa kokoa kaappiin ja muutaman muokkauksenkin tein tähän versioon. Olkasaumat olivat edellisessä koossa liian kapeat, joten lisäsin niihin mittaa. Lisäsin myös selkään pituutta. Muita muutoksia en tähän versioon vielä tehnyt. Seuraavaan täytyy kaventaa haaraosaa ainakin edestä ja avartaa vähän myös pääntietä. Muuten tämä vaikuttaa oikein passelilta bodylta. Kokona tässäkin siis noin 80.Bodyn kangas on Verson Puodista. Osallistuin marras-joulukuun vaihteessa ko. kaupan järjestämään Ompelukerhoon. Ompelukerhossa ostetaan kaupasta kangas, josta ei etukäteen tiedetä mikä kuosi se on.Tehvänä tässä marraskuun ompelukerhossa oli "Minulta minulle rakkaudella" Marraskuun yllätyskankaana on Leena Rengon suunnittelema Lentävä Matto. Ensimmäinen reaktioni oli, että mitäs tästä pitäis oikein tehdä. Muutaman päivän makusteltuani, niin sain kyllä kiinni mikä tämä kangas haluaisi olla. Pohdin paljon eri vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin tekemään ensimmäisen visioni, eli rennot kotihousut. Kangas on mukavan ohutta joustocollegea. Kaavana näissä olohousuissa on Sloppy Fit, joka löytyy lasten Ottobrestä nro 3/2015. Tein tällä samalla kaavalla kesällä housut jo, tällä kertaa tosin olisi saanut olla koko pienempi, kun ahterin kohdalta on liian isot nämä housut. Mutta koska ovat kotihousut, niin ei haittaa vähän löysempikin vaihtoehto. Kuvaaminen kotioloissa näin talviaikaan on todella haasteellista. Valoa ei meinaa saada millään tarpeeksi ja värit toistuvat virheellisinä, vaikka nytkin koitin muokata niitä oikeampaan suuntaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti