9.3.2017

Helmikuu oli pienten vaatteiden kuu

Helmikuu tuli ja meni. Mitä siitä jäi itselle saldoksi? Iso kasa vaatetta kylläkin, mutta senttejä ei lopulta kulunutkaan kovin paljoa, tein tässä kuussa nimittäin paljon pieniä vaatteita. Mahdoinkohan tehdä yhtään isompaa vaatetta?!? Se selviää pian.

No teinhän minä, itselleni yhden hupparin. Osallistuin alkukuusta Saumanvaran haasteeseen. Tarvikkeet haasteeseen ostettiin Käpyseltä ja aika jännät tarvikkeet sieltä tulikin. Omasta pussistani löytyi nuden värinen joustocolle, tummanliila resori ja samaa sävyä olleet kangastussi ja puuvillainen ompelulanka. Ohjeena oli tehdä jotain käyttäen kaikkia annettuja materiaaleja. Muitakin kankaita sai tähän yhdistää ja itse kaivoinkin kaapista kauan lojuneen vihreän pitsin tähän tarkoitukseen. Joustocollegen väri oli alkuun vähän arvoitus, mutta lopputulos oli kyllä aika kiva. Hetken paloja pyöriteltyäni päädyin tekemään collegepaidan itselleni

Kaavaksi valitsin Ottobresta Get Moving-nimisen hupparin, joka löytyy lehdestä 5/15. Vihreä pitsi joustaa ihan aavistuksen, mutta ei paljoakaan. Kaavan kokona on 34 ja olisi voinut olla jopa aavistuksen pienempi, mutta näin tänne mahtuu toki paitaa allekin. Tykkään tästä kaavasta, erityisesti noista satulahihoista, joita en aikaisemmin itselleni ole kokeillutkaan. Lila resori löytyy hihoista ja helmasta alavarana. Alkuun piti tehdä tavallisesti kaitaleella, mutta ompelulaneilla alkoivat sanomaan, että jätä mielummin alavaraksi ja kiva lopputulos tästä tulikin. Ompelulankaa on käytetty yhtenä lankana saumurissa ja tussilla piirsin koko-merkinnän niskaan. Enemmänkin olisin jollain tapaa halunnut tussia käyttää, mutta omat piirustustaidot ovat kyllä sen verran huonot, että jätettäköön ne hommat muille jatkossakin. Pääntiellä laitoin kauluksen, jonka kaava on Mekkotehdas Koululaisille-kirjasta ja Kahden paita-kaavasta.


Loppukuun teinkin sitten vain pieniä vaatteita. Laneilla seuraava projekti olikin tehdä erään ompeluryhmän Vauvalahjaan jotakin. Lahjansaajan toiveena oli unisex ja värejä sai käyttää. Ihanaa, kun kerrankin ihan luvan kanssa joku toivoo värikästä. Pohtisin pitkään, mistä kankaasta tämän tekisin, mutta Kankaiden yönä tilattu Käpysen mysteeripaketti pelasti tilanteen, kun siellä oli pätkä mintun väristä lehdet-luomutrikoota. Kaavaksi olin piirtänyt jo aiemmin Hallonsmula Designin Baggydressin koossa 62. Kaapista löytyi vielä pätkä ihanaa tumman minttua resoria Paapiilta, joka sopi kankaan kanssa yhteen kuin nenä päähän. Neppareita haalari jäi vielä odottamaan, kun en olisi halunnut laittaa Prymin 10 mm rengasneppareita. Lopulta kuitenkin päädyin näihin, kun kaikki muut nepparit tippuivat pois, tehosteena kaksi tähtinepparia Käpysen nepparimysteeristä.


Toisen osan tästä lahjasta tein ihan loppukuusta, kun halusin jotain muutakin vielä lahjaan laittaa. Valmiiksi piirretyistä kaavoista löytyi Kisuliini-body koossa 68, joten leikkasin vielä Sampsukan Talvi-ilo trikoon rippeistä bodyn. Kantit tähän bodyyn tein oranssista resorista ja lisäsin nepityslistan tuohon raglan-saumaan, jolloin body on helpompi pukea pienelle vauvalle. Mustat nepparit on Baby Roolandin neppareita Karnaluksista, tykkään niistä, kun ne ovat vähän pienempiä, muta niiden laittaminen on aavistuksen työläämpi kuin prymien. Mukavasti nuokin menivät onneksi prymin pihdeillä kiinni, mutta aika paljon kovemmin sain puristaa kiinni.Laineilla ompelin myös toisen haalarin. Meidän V:lle tein haalarin tuolla samalla Hallonsmulan kaavalla, mutta koossa 80. Tämä kangas on Kangaskapinan collegea. Kankaassa on aavistuksen elastaania mukana, joten joustaa kyllä jonkin verran, mutta ei ihan trikoon tavalla. Joulupukki toi tämän kankaan V:lle ja samassa paketissa on myös pätkä resoria, josta sai lahkeensuut ja kantin. Puolison mielestä tää on yöpuku ja myönnetään, että vähän yöpukufiboja itelläkin tästä tulee, mutta käytetty on silti päivisinkin.Hyväntekeväisyyteen on tullut tehty helmikuussa vaate jos toinenkin. Ensimmäiseksi ahkeroisin Sylva ry:n hyväksi järjestettyyn huutokauppaan yhden vaatteen. Enemmänkin olisin halunnut tehdä, mutta jotenkin ei sillä kertaa saanut enempää irti. Halusin jotain nopeasti tehtävää, joten nappasin jo tutuksi tulleen kaavan Hallonsmulalta ja tein yhden baggydressin koossa 62. Kangas on samaa Sampsukan talvi-iloa, jota käytetty V:n yökkärissä ja kaverin vauvalahjassakin. Sanoinko jo, että se on ihanan pehmeää ja pysynyt pesussa myös ihanana.


Loppukuusta tein pelkästään hyväntekeväisyyteen. Helsikiin kerättiin Naistenklinkalle muuttavaan vastasyntyneiden teho-osastolle keskosvaateita. Osallstuin lopulta tähän keräykseen tekemällä 9 pienen pientä bodya. Kaavat saatiin keskosvaateryhmästä ja kankaat oli minulla näissä omasta takaa. Bodyt on koossa 44. Nuppupeiton tilkuista teinkin jo aikaisemmin tammikuussa. Osaan bodeista on laitettu solmimisnauhat ja osassa pienet nepparit. Näissäkin neppareissa muutaman kanssa sai tapella, ja yhteen bodyyn jouduin vaihtamaan nauhat, missä nepparit on kiinni, mutta lopulta sain kuin sainkin paketin matkaan.

Tämä kuva vilahtikin jo Instagramissa jokunen aika sitten

Sakset antamassa vähän osviittaa bodien koosta, ovat noin 20 cm pitkät
1 kommentti: