23.3.2017

Pieniä haalareita vauva- ja syntymäpäivälahjoiksi

Ihana rakas kummityttömme täytti vuoden helmi-maaliskuun vaihteessa. Käytiin muutama viikko sitten juhlistamassa tyttöä ja pitihän sitä jotain pientä ommella lahjaksi. Ompeluajasta tuntuu olevan koko aika hirveä puute, joten koitin tässä kohtaa mennä mahdollisimman helpolla. Eli valmiit kaavat kehiin ja haalariompeluihin. Kankaaksii valitsin Majapuulta aikoinaan tilatun glittericollegen ja lisäsin vähän piristystä pinkillä vetoketjulla sekä Verson Puodin Honey Bunny joustofroteella hupussa.

Kaavana tässä haalarissa on siis Hallonsmula Designin Baggydress. Kaavat on piirretty koossa 80, mutta lisäsin vähän väljyyttä pituuteen ja leveyteen, koska ajattelin, että haalarin alle voisi sitten laittaa jotain vaatetta. Tämä glittercollege saattaa kuitenkin kutittaa herkempiä, joten siksi sisävaatteiden päälle tämä haalari. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytäväinen ja ainakin lahjansaajan äiti myös vaikutti tyytyväiseltä.

Toisen pienenä vaatteena ompelin haalarin ystävän tulevalle vauvalle. Juhlittiin pienimuotosia babyshowereita ja halusin viedä lahjaksi jotain itsetehtyä. Tulevan pienokaisen pitäisi olla tyttö, mutta ihan pelkkää pinkkiä en tähän kuitenkaan halunnut laittaa. Minttu-college on Kangaskapinan harjattua collegea ja raitaresori myös Kangaskapinasta. Hupun vuoriin löysin tilkkulaatikosta vielä pienen palan tätä Noshin vadelman väristä trikoota, edessä myös pinkkivetoketju. Yhdistelmä on mielestäni raikas ja onnistunut, vaikka jossain vaiheessa vähän epäilinkin tätä väriyhdistelmää. Kaavana haalarissa on Hallonsmulan Baggydress, koossa 62 (yllätys, tästä kaavasta on tullut ihan suosikkikaava). Lisäksi vielä pieni rusettipipo. Halusin rusetista muhkean, mutta en kuitenkaan kovin isoa, koska pipo menee noin 40 cm päähän, joten laitoin rusettiin täytteeksi ohutta levyvanua. Näin sain rusetista muhkeamman, eikä siitä tullut kuitenkaan painavaa. Kuinka voi muuten rusettipiponkin tekeminen olla vaikeaa? Ohjeitakin löytyi, mutta ei sitten semmoista, mikä itsellä oli mielikuva. Täytyykin katsoa, jos tekisin ohjeen tähän omaan versioon jossain vaiheessa.
Tässä värit kaikkein lähimpänä todellista sävyä

Olin jo aikasemmin luvannut tehdä tälle tulevalle vauvalle villaisen kypärälakin, joten ompelin Ottobren kaavalla (jota tosin on vielä pienennetty jonkin valmispipon avulla) villatencelistä ohuen kypärälakin. Käytin tätä samaa kaavaa, kun tein meidän VauvaV:lle aikanaan pienen pienen lakin, kun mistään en löytänyt valmiina tarpeeksi pientä. Kaavat löytyy siis Ottobresta 6/2015.


Osallistuin myös eräänä perjantaina yhden facebookin ompeluryhmän haasteeseen. Tällä kertaa oli haasteena ommella jotain ja käyttää aikaa 1,5 h. Kävin tutkimassa myös tilkkulaatikkoa ja ompelin haasteessa nukelle vaatesetin. Ompeluaika oli klo 21-22.30. Itse taisin aloituskuvan ryhmään ladata aika tarkkaan 21.50 ja puoli yhteentoista mennessä oli valmiina nukelle housut kokonaan ja kietaisubody puoliksi valmiina. Jos olisin päässyt ompelemaan heti, kun aika alkoi, olisin määräaikaan mennessä ollut valmiina kummankin ompeluksen kanssa, koska kokonaisuudessaan aikaa ompeluun meni tuo 1,5 h. Käytin kaavoissa apuna aavistuksen keskoskaavoja, mutta tarkistusmittailin vielä nukkea. Tälle meidän yksilölle vaatteet olivat vielä aavistuksen isot, mutta nämä menivät lahjaksi ystäväni lapselle ja sille olivatkin juuri sopivan kokoiset.


Koska tämän postauksen kirjoittamiseen on mennyt aikaa, kerkesimme viettämään myös lasten serkkupojan syntymäpäiviä. Toisaalta sopii hyvin tähän samaan julkaisuun, kun on lahjaompelus ja kaavanakin on itseasiassa sama kaava kuin ylemmissä haalareissa. Tällä kertaa kankaat on kaivettu tilkkulaatikon puolelta. Tähtikangas on Selian Chalk Stars-trikoo ja työkalut Znokin. Tässä kokona on 92, johon vähän laskin haarasaumaa ja pidensin hihoja ja lahkeita, joten vastannee noin kokoa 98. Leikkausvaiheessa epäilin vielä vähän kankaiden yhteensopivuutta, mutta lopulta tästä tuli kyllä tosi kiva yhdistelmä. Työkalu-kangas on nappi valinta tälle pienelle pojalle, joka rakastaa kaikkia työkaluja yli kaiken. Meidän keskimmäinen halusi vielä, että serkulle ostetaan lahjaksi pikkuautoja, joten yksi paketti pienen miehen valkkaamia pikkuautoja sujahti myös lahjapakettiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti