29.4.2017

Kesän juhlakauden avaus

Meillä on kesän aikana monet synttärit, siis oikeesti tosi monet synttärit. Laskeskelin, että tässä huhti-elokuu välillä meillä on kahdeksat lasten syntymäpäiväjuhlat. Tänä vuonna ainakin yhdet kolmekymmpiset tähän lisäksi, muita juhlia ei todennäköisesti ole, tai ainakaan ei ole tiedossa, että olisi mitään juhlia kesällä.

Mutta asiaan. Koska on juhlia, tarvitaan myös juhlavaatteita.Ostin Turun Käsityömessuilta maaliskuussa itselleni Nuppuprint Companyn Sydäntalvi jerseytä pari metriä, juhlavaateajatuksella. Pitkään miettisin tähän sopivaa kaavaa ja kun eräässä facebookin ompeluryhmässä näin ensimmäiset julkaisut Puuhakas Pajan uudesta mekkokaavasta, niin tiesin heti, että tämä tulee olemaan The kaava tähän kankaaseen. Kaava-arkilla on kaksi kaavaa Sari ja Paula. Sarissa yläosan voi tehdä joko pienillä puhvihihoilla tai sitten hihattomana. Paulassa hihavaihtoehdot on 3/4-hiha tai pikkuhiha. Lisäksi tässä on kaksi helmavaihtoehtoa, jotka käyvät kumpaankin malliin. Toinen helma on ylhäältä rypytetty tulppaanimallinen ja toinen ylhäältä rypytetty leveä helma.

Yleensä en tee mitään koeversioita mistään vaatteista, ainakaan joustavista ommellessa. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin, että teen tästä, kun oma vaatekoko on muutenkin vähän arvoitus tällä hetkellä ja tosi monesta kaavasta pieninkin koko saattaa olla liian iso. Ekassa versiossa kangas on PaaPiin Quote. Ostin sitä joskus Paapilta pari metriä, kun siinä taisi olla metrihinta erittäin edullinen. Kaavaksi valikoitui Sari puvihihalla ja tulppaanihelmalla taskujen kera. Lopputulos on itseasiassa aika kiva, vaikka ompelussa olikin ongelmia, kun ei ollut tarpeeksi sopivan värisiä lankarullia ja piti sitten miettiä, miten saa ommeltua kaikki järkevästi ilman, että koko ajan täytyy vaihtaa rullien paikkaa koneissa. Lopputulos on ihan kiva, tuo tulppaanimallinen helma ei ehkä ihan paras ole omalle kropalle, mutta ihan kiva työmekko tämä silti on ollut.


Toisen version tein tosiaan Sydäntalvesta. Koska tuo tulppaanihelma ei kuitenkaan tuntunut ihan omalta, niin tähän toiseen versioon tein tuon leveän helman. Jätin myös taskut laittamatta tähän versioon, koska ajattelin sen olevan siten edes vähän juhlavampi. Ensin ajattelin tehdä tämän version Paulana 3/4-hihoilla, mutta pienen pähkäilyn jälkeen päädyin kuitenkin tekemään muuten saman version kuin edellinen, mutta helma tosiaan eri. Nuo puhvihihat tekee tästä omasta mielestä juhlavamman ja pidempää hihaa saa aina laitettu päälle kuitenkin, mutta pois niitä ei saa. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen ja aivan varmasti tällä tullaan juhlimaan tänä kesänä. Ajattelin vielä tehdä tyllialushameen, jolloin helmaan saa vähän nostettakin, mutta se saa vielä odottaa parempaa aikaa. Tällä mekolla käytiin jo juhlimassa ensimmäiset syntymäpäivät ja samalla oma pieni hovikuvaajakin otti illan päätteksi muutaman kuvan. Keli ei täällä päin Suomea kyllä kovinkaan kesäseltä näytä, mutta ei anneta sen haitata. Asusteilla tämänkin mekon ilme muuttuu ihan erilaiseksi. Maiharit, korkkarit vai farkut ja neuletakki. Riippuen vähän juhlasta. Tänään mentiin maihareilla, tosin ne oli vain jalassa, kun käveltiin autosta sisälle, mutta eri tyylinen on heti eri kengillä. Kiitos kuvista Neiti A! Mitäs mieltä olette, voiko trikoosta tehdyllä mekolla mennä juhliin?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti