4.5.2017

Aamun pikaompelus

Meillä tuli töihin jo aikaa sitten yksi digiprintti-trikoo, jossa on sieniä. Jo silloin ajattelin, että siitä tulisi ihan sika mageet leggarit töihin. Joo kyllä, käytän leggareita töissä tunikan tai mekon kanssa. Tuossa muutama viikko sitten ostin lopulta sen kankaan, kun sitä 1,5 m hyllyssä oli.  Tämä kangas oli taas niitä kankaita, kun mies katsoi muutaman kerran onko kaikki inkkarit kaanootissa, kun esittelin ostettuani kankaan. Nyt se on odottanut kaapissa omaa vuoroaan päästä ommeltavaksi. Tänään aamusta viimein se aika koitti.

Kaksi lapsista istui vielä aamupalalla, kun päätin, että leikkaan ainakin ne leggarit valmiiksi, jos illalla kerkeisi ompelemaan. Kuopus tosin herätti meidät jo 6.30, joten oltiin hyvään aikaan syöty jo aamupalat ja hoidettu kaikki aamutoimetkin. Lapset leikkivät kiltisi omassa huoneessaan, joten ajattelin, että ompelen pikaisesti ne leggarit kasaan. Kerrankin kaikki meni pikaisesti ja nappiin. Langat olivatkin jo sopivan värisinä koneessa, joten ei muuta kuin surruttelemaan. Otin itseasiassa ihan ajankin, kuinka kauan meni tehdä housut valmiiksi asti. 35 minuuttia ja 33 sekuntia, meni valmiiksi leikattujen legginsien ompeluun. Kaava on siis piirretty omien mittojen mukaan ja kangas on Kangaskapinasta.
Mun hovikujaana toimii meidän esikoinen, hän ottaisi kuvia ihan koko ajan ja kaikesta. Välillä annankin hänen kulkea kamera kädessä ja napsia kuvia. Tänään matkalla päiväkotiin, hän ottikin useamman kuvan, niin näistä leggareista kuin kaikesta muustakin matkan varrella. Tässä muutamia hänen ottamiaan kuviaan. Muutaman kuvan kerkesin käydä ottamassa myös Turun Jokirannassa ennen kuin tulin töihin.

Kuvissa näkyvä tunika on tehty jokin aika sitten, en sitä ole täällä blogin puolella vielä esitellytkään. Tai ihan mekko se kyllä pituuden puolesta on. Kaavana siinä PaaPiin kaavakirjan Klara. Tuossa kaavakirjassa on lastenvaatekaavoja ja sitten naisille tämä Klara ja hihattomana versiona Flora. Kokona tässä on 34. Mekossa etu- ja takaosa on ihan suorat palat ja sitten sinne on sivuihin laitettu tuollaiset kiilakolmiot, joissa on taskut. Hauska malli ja kokokin vastaa hyvin todellista kokoa. Kankaana tässä on Kangaskapinan yksivärinen muurettu vihreä. Aivan ihana väri, tykkään vihreästä todella paljon, ja tässä on jotenkin todella kiva sävy. Tämä mekko onkin yksi suosikkimekoistani tälläå hetkellä. Kangas on ihan loistavaa, ei ole mennyt pesuissa miksikään. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti