5.6.2017

Housuja tytöille

Tyttöjen vaatekaapit alkoi näyttää aika tyhjältä. Tai no, jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei se nyt ihan tyhjä ollut, mutta muutamaa lisävaatetta kumpikin kaipaa. Aloitin tekemällä kummallekin housuja. Esikoinen sai ensimmäisenä kaappiin collegehousut Jättärätistä ostetusta harmaasta collegesta. Kaavana näissä on PaaPiin kaavakirjan Otso-housut koossa 122. Kangas vaikuttaa hyvälaatuiselta ja vaatteisiin saa kivaa särmää, jos käyttääkin kankaan nurjaa puolta, kuten itse käytin lahkeensuissa. Valitettavasti tyttö ei näitä tykkää käyttää, koska niissä on kuulemma liian tiukka vyötärö, mikä on täysin mahdotonta, koska kuminauha on samaa kuin hänelle tehdyissä legginsessä ja mittakin on sama kuin legginseissä ja osuu vielä samalle kohdallekin. Todennäköisempi syy näissä on housujen väri ehkä jopa mallikin. No housut olivatkin kokeiluversiot ja majailevat tällä hetkellä päiväkotirepussa varahousuina.

Muutamalla muutoksella tein toiset samanlaiset housut Majapuulta ostetusta joustocollegesta. Näihin tyttö sai itse valita kankaan, kun käytiin Majapuulla kaksin erään kerran. Kangas on korallin väristä digigollegea ja omasta mielestä näistä tuli kivat. Resori on tähän ostettu Kangaskapinasta. Nämä sentään eksyy useammin päälle, mutta kaikkein mieluiten tuo tyttö kulkisi sukkahousuissa tai legginseissä. Kaavasta poiketen kummissakaan housuissa ei ole taskuja tehty, kun halusin mahdollisimman yksinkertaiset housut tehdä.


Samasta kankaasta jäi vielä muutamat soirot ja tein niistä housut kuopukselle. Näissä housuissa kaavana on Ottobren Giant Triangle koossa 74. Tein kuopukselle myös legginsit. Tämä kangas on alkujaan ostettu bodya varten joltain messuilta, mutta bodyn mitta on muuttunut sen verran pitkäksi, ettei kappaleita olisi tästä kankaasta kunnolla enää saanut. Kaavana legginseissä on Ottobren Caterpillar koossa 80. Suorien lahkeiden sijaan tein näihin housuihin resorit samasta kankaasta, koska mitta ei olisi muuten riittänyt. Ensin mainittu kaava löytyy numerosta 6/2013 ja jälkimmäinen 1/2015. Kumpiakin kaavoja olen käyttänyt aikaisemminkin ja ollut oikein tyytyväinen niihin. Helppoja ja nopeita tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti