12.1.2015

Ompelulanit

Tuli vietetty koko viikonloppu ompelun merkeissä. Olimme paikallisen ompeluryhmän kanssa koneidemme kanssa kerhohuoneella ja siellä olikin aikamoinen surina, kun noin 15 naista ja useampi ompelukone, saumuri ja peittari piti ääntä. Aloitin viikonloppuna keskeneräistä lasten hupparia, mutta päätin jatkaa sitä mielummin tänään alkavalla lastenvaatekurssilla. Sain lainaksi ompelutoverilta Pikkupiltin Ruska-mekon kaavan, jotka piirsin itselleni. Mekkoon kuuluvaa kaulusta ei ollut piirrettynä, joten lähdimme sitten soveltamaan omaa kaulusta tuohon.

Lauantain aikana sain ommeltua mekon kasaan ja vielä kauluksen leikatuksi ja saumuroiduksi saumoista. Mekko istuu päälleni yläosastaan oikein hyvin, joten en tehnyt muutoksia ollenkaan kaavaan. Sunnuntaina aloin heti tekemään kaulusta mekkooni, valitetavasti itsellä oli käynyt joku ajatuskatkos saumuroinnissa ja olinkin vetänyt kaikki sivut yhteen siitä. Joten ensimmäiseksi pääsinkin purkuhommiin. Ompelin uudestaan, tällä kertaa vain lyhyet sivut, kunnes keksisinkin, että kaulus voisi olla oikein kiva, jos siihen laittaisi vetoketjun, joten taas purkuhommiin. Ensin pohtisin pitsivetoketjua, mutta koska omissa valikoimissa ei yhtään pitsiketjua ollut, niin jäi pitsit laittamatta. Ja olisi tuo saattanut olla liiankin hempeä tähän kankaaseen. Laitoin nyt sitten keltaisin ketjun kaulukseen ja sijoitin vetoketjukohdan viistosti eteen oikealle. Mielestäni mekosta tuli oikein mukava ja helmassa olevan kuminauhan ansiosta, voi mekkoa pitää joko pitkänä mekkona tai sitten tunikana. Myös kangas on Pikkupiltistä ostettu, Sweer Candy-jerseytä.
Lanien toisena päivänä sain vielä tytölle tehdyksi raglan-paidan. Olin jo aikaisemmin ostanut tätä samaa Sweet Candy-kangasta pienen palan. Sain tuosta palasta paitaan selkäosan ja omasta kankaasta jäi sen verran, että sain etuosan leikattua. Hihoiksi olin valinnut jo aikaisemmin Majapuulta tilattua kelta-valkoista leveäraitatrikoota. Turkoosi resori on Myllymuksuilta. Paidan kaava on piirretty 6/2014 Ottobrestä, Three Buttons koossa 110. Helmaa pidensin aavistuksen takakaappaleessa ja tein siitä kaarevan. Vielä aavistuksen iso on tuo paita, mutta eiköhän se pikkuhiljaa ala olemaan sopiva.  Sain myös piirrettyä muutamia kaavoja valmiiksi, joten ei muuta kuin leikkaamaan. Tänään pääsee vielä ompeluterapiaan, kun Riinun käsin-blogin pitäjän ompelukurssi starttaa kevätkauden.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti